Aastatepikkuse viljaka tegevuse eest filmi-, teatri-, spordi- ja vaba aja ning harrastuste valdkonnas anti Välgule möödunud nädalal üle elutööpreemia. Selle kinnituseks paigaldati tema kodu ehk boksi uksele kuldsete kirjadega plaat.

Välgu viimaste aastate osatäitmisi kinomaailmas saame näha filmides „Detsembrikuumus“ ja „Nimed marmortahvlil“. Tema sportlaskarjääri suurim saavutus on osalemine viievõistluse Euroopa meistrivõistlustel, kus ta takistussõidus mitmele osavõtjale 1200 maksimumpunkti välja teenis. (Viievõistluses võistlevad erinevate riikide sportlased korraldajamaa hobustel, üks hobune võib päevas teha mitu starti — toim).

Laulupeotule vedamise eest tunnustas Tartu Linnavalitsus teda 1999. aastal tiitliga “Laulupeohobune”.

1992. aastal sündinud Välgu emaks oli täisvereline araabia tõugu mära Saida ja isaks eesti raskeveohobune Vagar.

„Välk on sündinud suurest armastusest, inimesed tema vanemaid kokku ei pannud. See lihtsalt juhtus nii, et nad õigel ajal õiges kohas kokku said,“ selgitas hobuse omapärast sugupuud Oja talu perenaine Terje Saks. „Emalt on Välk pärinud halli värvuse, isalt rahuliku meele ja tugeva kehaehituse.“

„Meie juurde jääb Välk nii kauaks, kui tal elupäevi jagub,“ sõnas Terje Saks. Neid peaks veel piisavalt ees olema, sest 17 aastaga on küll pikk elutee käidud, kuid raugaeani on aega veel maa ja ilm.

Noorena oli Välgu põhitööks laste ratsutama õpetamine. Ka vanas eas on tema klientideks peamiselt lapsed — Välgu igapäevatööks on vaikselt paigal seista, kui esimesi kordi talli külastavad lapsed hobust õigesti puudutama ja puhastama õpivad.