Toetuse taotlemiseks tuleb õpilasel täita ankeet, kus tuuakse välja oma erialane tegevus nii koolis kui kooliväliselt ning kirjutatakse essee, kus selgitatakse, kuidas seotakse oma tegevuse maaeluga nüüd või tulevikus. Lisaks arvestatakse keskmist hinnet ning kooli soovituskirja. Sel aastal esitas taotluse toetuse saamiseks 17 üliõpilast.

„Selle aasat stipendiumi saajad on olnud aktiivsed osalejad väljaspool ülikooli toimuvatel üritustel, aga ka hea keskmise hindega, mis näitab nende huvi õpitava eriala vastu. Esseesid lugedes oli tunda, et noortel on kindel teadmine ja eesmärk, kuhu poole pürgida peale ülikooli lõpetamist,“ iseloomustas Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige ja toetuste andmise komisjoni liige Andres Vinni ühekordse õpitoetuse saanud üliõpilasi.

Toetusesaajad määrab komisjon, kuhu kuuluvad Maaelu Edendamise Sihtasutuse, Maaeluministeeriumi, Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eesti Talupidajate Keskliidu, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, ajalehe Maaleht ning sihtasutuse Erametsakeskus esindajad.