"Võttes arvesse ürituse territooriumi mõõtmeid, eksponaatide ja külastajate arvu, oli AGRI 2008 kõigi aegade suurim," sõnas Russak.

Sel aastal oli võrreldes varasemaga kaks korda enam väljas hooajatooteid nagu niidukid, väike- ja minitraktorid ja muruniidukid.

Suurima tootegrupi moodustasid tavaks saanult traktorid ja põllumajandustehnika. Firmadele, kes soovisid tehnika omadusi ja võimsust demonstreerida, oli selleks võimalus messipaiga läheduses asuval nelja hektari suurusel maatükil.

Tõuloomadest oli väljas üle 100 hobuse, 20 veise, kümmekond lammast ja siga ning toimus tõupulli oksjon.

Kaheksandat korda peeti noortalunikevõistlus ning kahel päeval toimus 6. ratsaürituse Palladium Cupi Türi etapp, millel osales üle 100 võistleja ja hobuse.

Eelmisel reedel avas Särevere tehnika- ja maamajanduskool õnnelike lehmade lauda, kuhu messi vältel ekskursioone korraldati.

Lauda vaatamiseks või niisama messiplatsil tiirutamiseks oli võimalik istuda väikesele rongile, mis soovijaid tasuta sõidutas.

Samal nädalavahetusel toimus Türil ka suure osalejate arvuga Grillfest, mis Russaku sõnul pigem andis AGRI-le külastajaid juurde.

"Pealegi on AGRI nüüdseks juba nii vihmakindel üritus, et sellega ei saa kuidagi põruda," märkis Russak.