Camping väitis, et Jeesus Kristus löödi risti 1. aprillil 33. Siis võttis ta kolm tähenduslikku arvu: 5 (tähendavat lunastust), 10 (tähendavat täielikkust) ja 17 (tähendavat taevast). Seejärel korrutas ta need omavahel. Et asi kindel oleks, korrutas lausa kaks korda - nii olevat jumalik korraldus.

Arvutus oli selline: 5 x 10 x 17 x 5 x 10 x 17 = 722 500

Ja kas sa näed! 1. aprillist 33. aastal kuni 21. maini 2011. aastal on täpipealt 722 500 päeva. Siililegi selge, et see maailmalõppu või vähemalt ülestõusmist ja viimset kohtupäeva tähendab. "Ma tean, et see on täiesti õige, sest Piiblil on alati täiesti õigus," lisas Camping selgituseks.

Nagu ikka, leidus hulganisti kergeusklikke, kes end töölt lahti võtsid ning oma maad ja majad maha müüsid, et tema püha üritust promoda. - Kui väljakuulutatud sündmused jäid toimumata, mõtles Harold Camping päev otsa ja teatas siis, et maailmalõpp tuleb sellegipoolest - viie kuu pärast ehk 21. oktoobril 2011.

Kas Camping kavatseb tagastada raha, mis tema kompaniile 21. mai ennustuse puhuks on annetatud? "Lõpp pole veel käes. Miks peaksime raha tagastama?" vastas multimiljonär.

See ei olnud tal esimene kord prohvetit mängida. 1992. aastal kuulutas ta maailmalõpu kuupäevaks 6. septembri 1994 ja pärast vabandas end välja arvutusveaga.- Maailmalõppe on sajandite jooksul välja kuulutatud nii palju, et enne läheb jumala päike looja, kui need kõik üles lugeda jõuaks. Sageli on need sünged ennustused seotud mõne taevasündmusega, olgu see päikesevarjutus, tähesadu või komeet, viimasel ajal ka värskelt avastatud asteroid.

- Üks hästi kindel maailmalõpp peab saabuma 21. detsembril 2012. Sellel plaanil on küll väike iluviga: prohvetid ei suuda kuidagi kokku leppida, mismoodi lõpp just tuleb.

Ühed teavad, et selle põhjustab nn galaktiline joondumine: Maa, Päike ja Linnutee keskpunkt sattuvat sel päeval ühele joonele. Paraku käisid need ühel joonel ära juba tükk aega tagasi - 1998. aastal.

Teised kinnitavad, et siis vahetavad Maa põhja- ja lõunapoolus oma kohad. Kas lausa ühe päevaga?

Kolmandad on veendunud, et Maale põrutab pihta Nibiru-nimeline planeet. See, et astronoomid Nibiru olemasolu ei kinnita, on muidugi teadlaste vandenõu.

Pealekauba teevad 2012. aasta talvisel pööripäeval meile otsa peale tulnukad, supernoova plahvatus, must auk, korraga purskavad vulkaanid, Päikese superpurse jms.

Hea seegi, et kuulutajatel on vähemalt kuupäev ühiseks rihitud. Muistsel maajade kalendril lõpeb sel päeval neljas tsükkel, mis algas 11. VIII 3114 e.m.a. Mõistagi peab siis kõigele ots peale tulema nagu ikka vana-aastaõhtul. - Maailmalõpp on siiski nii tõsine äriprojekt, et 2012. aasta apokalüpsise kuulutajad võiksid koostada ühise stsenaariumi, kuidas lihtsameelsete käest rohkem raha lüpsta.