Mõlemal messil on avatud ettevõtluskohvik, kus koostöös maakondlike arenduskeskustega pakutakse nõustamist maal ettevõtlusega alustajatele. Koostöös ökokogukondade ühendusega on messidel avatud ökoala, kus tutvustatakse ökokogukondi ja keskkonnasäästlikku elu- ja mõtteviisi. Koostöös Arvamusfestivali meeskonna ja SpeakSmart väitluskoolituse tiimiga on mõlemal messil Arvamusfestivali Labor, mis pakub võimalust väidelda maaelu puudutavatel teemadel. Esmakordselt toimub Maale elama messidel töötuba Garage48 HUB Ideepõld - kus otsitakse maaelu jaoks arendusideid ja häid prototüüpe.

"Meie soovitus on, et inimesed ei lähtuks uue elukoha valikul pelgalt sobivast kinnisvarast, vaid otsiksid ka endale sobivat kogukonda. Maal elades mängib kogukond oluliselt tähtsamat rolli kui linnas elades. Mess on ideaalne koht selleks, et otsustada, millises kogukonnas on „teie inimesed“," selgitab Nõgel.

Mess Maale elama on külastajatele avatud 23. aprillil kell 9-16 Tartus Eesti Maaülikooli spordihoones ja 14. mail kell 10-16 Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus.