Viidik on Eesti ajakirjanduses kaasa löönud veerand sajandit. „Ma usun inimnäolisse ajakirjandusse ja sellesse, et ajaleht pakub inimesele sama emotsiooni kui hea raamat või film. Samuti usun, et elu maal pole ainult võimalik, vaid muutub paljude inimeste jaoks taas üha tähtsamaks. Seda kõike on Maaleht järjepidevuse ja tugeva traditsiooniga kõik need aastad tugevalt tagant lükanud, mis mulle väga meeldib ning samas ka uues ametis teatud aukartust äratab,“ ütles ta ametisse astudes.

Nii juurtelt kui ka igapäevaelult Hiiumaaga seotud Viidik suutis Hiiumaa ja Maalehe loovalt ühendada, seda nii lehele pasliku maailmavaate kui ka kohalike teemade lisamise mõttes. Ta väljendas veendumust, et ka väljaspool pealinna sünnivad head ideed ning maamehe tarkus pole pelgalt kõnekäänd.

Aivar Viidik lõpetas 1999. aastal Tartu Ülikooli ajakirjandusteaduskonna. Ta on tegutsenud ajakirjanikuna ajalehes Hiiumaa ning Postimehe uudistetoimetajana. 1998 – 2009. aastal töötas ta nädalalehe Eesti Ekspress A-osa toimetaja ja tegevtoimetajana.

Eelolevatel valimistel Aivar Viidik ei kandideeri.

Enne Viidikut pidas Maalehe peatoimetaja ametit Sulev Valner, kes lahkus selleks, et Võrumaale elama asuda. Võrumaal elab ta ka praegu.

Maalehe peatoimetaja kohuseid täidab Tiina Reinart.