Miks te lähete Edgar Savisaarele appi, kes ise ütleb, et olete tema tervislikust olukorrast valesti aru saanud ja abi ei vaja?
Tunnen Edgar Savisaart kogu oma elu ning tema tervis on oluline kogu erakonnale. Detailselt ma sellest rääkima ajakirjanduses ei hakka.

Mida te teete, kui saate erakonna esimeheks? Milline on teie programm, kuidas lähete edasi?
Jätkena kindlasti Keskerakonna senist poliitikat ning seisan selle eest, et meie valijate huvid oleks valitsuses kaetud.

Teie enda erakonna inimesed ütlevad, et te ei anna otseseid vastuseid ja olete osav keerutaja. Kas kiire mõtlemine ja oskus otsestest küsimustest mööda vastata on nutikuse küsimus või omandatud oskus?
Poliitikuna olen ma alati öelnud oma seisukoha selgelt välja ning mu arvamused olulistes küsimustes on teada. Pigem on siin küsimus selles, et mitte kaasa minna teemadega, mida ajakirjandus soovib rõhutada või kontekstist välja kiskuda.

Mis saab Edgar Savisaarest, kui teie asute erakonda juhtima? Kas ta jääb järgmistel KOV valimistel Tallinna linnapea kandidaadiks?
See sõltub kõige enam sellest, mida otsustab Edgar Savisaar ise.

Kas tuleb veel ka kolmas esimehekandidaat, et teie hääli hajutada?
Toomas Vitsut pakkus juba välja Siret Kotka kandidatuuri, kes aga loobus.

Kas te ei leia, et Keskerakond vajab kohalikel valimistel just Edgar Savisaart, et jääda võimule võtmepositsioonil Tallinnas? Te olete ise kandideerinud hoopis Pärnus. Kui palju te Lasnamäel hääli koguksite?
Edgar Savisaar saab jätkuvalt kandideerida valimistel Lasnamäel, olles KE auesimees. Mina Pärnu valijaid ei hülga.

Kas Keskerakonda ei sobiks paremini juhtima hoopis Yana Toom, kes on vene valijatele häältemagnet? Edgar Savisaar saaks aga temast vabaneva koha europarlamendis.
Yana Toom on teatanud Edgar Savisaare kandidatuuri toetamisest ja teeb Europarlamendis head tööd.

Miks ei ole Keskerakond vabanenud kahes kohtuastmes süüdimõistetud peasekretär Priit Toobalist, kelle tegevus on maksumaksjale lisaks ootamatult kütusekulukas? Kas teil on olemas uus peasekretäri kandidaat?
Ootame riigikohtu otsuse ära.