Kuna sari osutus oodatust menukamaks, pikendati seda 40 raamatuni. Viimase kümne raamatu hulgas ilmus Gunnar Aarmalt kolmas raamat “Mida paljud ei tea. Müstika ja maagia”.

14 raamatut

Gunnar Aarma (6. august 1916 – 12. veebruar 2001) oli eesti tervendaja, esoteeriliste raamatute autor, tõlkija ja filosoof. Oma teadmisi sai ta kirja panema hakata alles oma elu viimasel kümnendil. Need on talletatud 14 raamatusse, 148 artiklisse temalt ja temast ning 19 intervjuusse. Teadmisi on ta jaganud kümnetel kohtumistel rahvaga nii kodus kui ka üle kogu meie vabariigi.

Oma eluloos on Gunnar Aarma kirjutanud nii: “Kui ma Pärnusse kolisin, siis hakati minu kui alternatiivse meditsiini praktiseerija juures käima hädasid kurtmas ja nõu küsimas, aastas kuni 2000 inimest. Need inimesed olid kõik oma psüühiliste või füüsiliste hädadega tupikusse jõudnud...” Suurema osa oma teadmistest suunaski ta inimestele, kes ei olnud õnnelikud.

“Isa propageeris lihtsat õnne valemit: mõtle õigesti, hinga õigesti, toitu õigesti ja liigu piisavalt,” ütleb Gunnari vanem poeg August Aarma. Need õnne valemi koostisosad on lahti kirjutatud 2013–2014 kirjastuselt Pegasus ilmunud Gunnar Aarma triloogias “Elutarkused I–III”.

“Kuid täielikuks õnnelikuks eluks ei piisa nimetatud neljast komponendist,” jätkab August Aarma. “Inimese sisemisele harmooniale peab olema ka teda ümbritsev keskkond harmooniline ja kaunis.” Isa suurest teadmiste kogumist on August Aarma teinud Maalehe lugejate jaoks valiku, mille võib võtta kokku sõnadega “kaunis kodu”. Jaanuarikuus hakkavadki Maalehes ilmuma Gunnar Aarma tarkuseterad ja praktilised näpunäited inimestele, kes soovivad luua endale harmoonilise kodu, elada õnnelikult ja olla terved.

Majaehitusest suheteni

Juttu tuleb näiteks sellest, kuidas maja ehitamisel seda ilmakaarte suhtes paigutada, missugune peaks olema katuse kalle, milliseid materjale ja värve kasutada. Oluline on pöörata tähelepanu ka mööbli paigutusele, kuna näiteks voodi asendist ilmakaarte suhtes sõltub see, kui hästi inimene öösel magades välja puhkab. Töötamise puhul on aga tähtis, mis ilmakaare suhtes töölaua taga istutakse, kuna sellest oleneb väga suurel määral, kui tulemuslik töö on.

Lisaks tuleb juttu kodu ümbritsevate puude mõjust elanikele, sest eri liiki puud mõjutavad inimesi energeetiliselt vägagi erinevalt. Sellest lähtuvalt tasub jälgida ka seda, mis puidust mööbel või parkett koju soetatakse. Kajastamist leiab ka märkide, sümbolite ja loitsude tähenduse teema.

Kuna kaunis ja harmoonilises kodus on inimeste vahel head suhted, tuleb juttu sellestki, mis aitab omavahelist klappi parandada ning millele ses osas tähelepanu pöörata. Igapäevaeluga haakuvad näpunäited nii praktilisel teemal nagu riietus, või see, kuidas tugevdada oma keha bioenergiat. Lisaks ka näpuotsaga müstikat.