Maaleht ootab kõikide lugusid kuni märtsi lõpuni ja et need kirjeldaksid võimalikult ehedalt praegust Eesti elu. Saadetavad lood võiksid selgitada, miks just see paik, sündmus, probleem või inimene vääriks tulevastele põlvedele jäädvustamist. Hea, kui põhjendus mahuks 500-1000 tähemärgi sisse, mis on kuni pool lehekülge trükitud teksti. Lood palume saata e-aadressile maal@maaleht.ee või postiaadressile Maaleht, Narva mnt 13, 10151 Tallinn, märksõnaga Jäädvustame Eesti.

Kunstnikel on võimalik lugude seast välja valida inspireerivaimad ja neid maalidel kujutada. Maalijatena osalevad teiste hulgas eesti kunsti suurkujud. Samuti löövad ettevõtmises kaasa maalitudengid ja erinevad maaliringid üle Eesti. Lugudest ning maalidest anname järgmisel aastal välja raamatu, lisaks toimuvad esinduslikud kunstinäitused nii Tallinnas kui ka mujal üle Eesti.

Maalehe peatoimetaja Andres Eilarti sõnul on maalidel eriliselt tugev sõnum isegi sotsiaalmeedia ja telefonikaamerate ajastul. „Maale hoitakse ja vaadatakse erilise pilguga, nad jutustavad väga erilisi lugusid, nad annavad järeltulevate põlvede jaoks erilise kokkuvõtte. See saab samaaegselt olema ka üks erakordne ja mitmekesine rännak meie juurte juurde,” lisas Eilart.

Maaleht on Eesti kõige suurem nädalaleht, kattes oma lugude ja levikuga nii Tallinna ja Harjumaa kui ka muidugi kogu ülejäänud Eesti. Maalehe paberlehe keskmine tiraaž on üle 47 000 ja ja lugejate arv üle 121 000. Maalehe selle aasta esimese numbri tiraaž oli koguni rekordiline 101 320 eksemplari.