Seesuguse kire istutas minu sisse loodusemees onu Jaan Eilart juba siis, kui minu käigud veel lühikesed olid,” lausus Eilart.

Eesti Ajalehtede sisuloome juhi Urmo Soonvaldi sõnul algatas Andres juba Eesti Päevalehes artiklisarju, kus olid esikohal tasakaal looduses ja inimeste igapäevaelus. "Ta on kogu aeg järginud väärtusi, mis sobivad ideaalselt Maalehte ja ta püüab mõõdukate sammudega hoida ja kasvatada Maalehe lugejaskonda paberis ja veebis,” kinnitas Soonvald. „Andres peab siduma veel paremaks tervikuks Maalehe ajakirjandusliku sisu kõikides kanalites, mis on toimetuses käsutuses.”

Maalehe eelmine peatoimetaja Aivar Viidik lahkus lehe juurest 7. jaanuaril ja teda on asendanud tegevtoimetaja Tiina Reinart. Maalehe uus peatoimetaja asub tööle 16. märtsil.

Andres Eilart on sündinud 4. aprillil 1978. Ta on lõpetanud Türi gümnaasiumi ja Tallinna tehnikaülikooli äri erialal. Andres töötab Ekspress Grupis juba 2000. aastate algusest, kui alustas Eesti Päevalehe majandustoimetuses reporterina.

Ta oli 2004. aastal üks Ärilehe käivitajaid ja selle tegevtoimetaja. 2008. aastal asus Andres juhtima Eesti Päevalehe majandustoimetust ja aasta hiljem uudistetoimetust. Andres on olnud ka Eesti Päevalehe peatoimetaja asetäitja.

Aastast 2012 töötas ta Eesti Päevalehe tegevtoimetajana.

Andres on suur kunstihuviline: ta on korraldanud mitmeid näitusi ning kokku pannud kunstikatalooge, lisaks on ta menuraamatute „Pintsliga tõmmatud Eesti” ja „Pintsliga tõmmatud linnad” autor. Ta on ka Eesti Looduskaitse Seltsi juhatuse, Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Seltsi ja Tallinna tehnikaülikooli Tallinna kolledži vilistlaskogu juhatuse liige ning Apollo aasta lemmikraamatu autor (2011), auhinna „Aasta keskkonnategu” omanik (2011) ja Tallinna tehnikaülikooli TK aasta vilistlane (2009).

Maaleht on inimestega olnud juba 28 aastat (asutati 1987), ilmudes igal neljapäeval. Maaleht on Eesti suurim nädalaleht, mille tiraaž oli jaanuaris keskmiselt 55 930 – see ületab ka päevalehtede tiraažid vähemalt 5000 eksemplariga.

Lugejaid oli Maalehel eelmise aasta neljandas kvartalis 118 000, tellijaid on viimastel andmetel 30 855.