Jaanuaris oli juba ettearvatult kõige loetumaks artikliks Mangi horoskoop tähtkujude kohta. Samas saavutasid suurt edu ka lugu sellest, kuidas mees tapab paljakäsi metssigu ning kuidas uusaastakaart reisis 69 aastat Valgast Koplisse.

Veebruaris saavutas esikoha lugu sellest, kuidas nimed näitavad, mis rahvusest saab. Samal ajal alustas portaal ka konkursiga “Parim säästunipp”, milles osalenud nõuanded kütsid tõeliselt kirgi. Esile võib tõsta lood “Säästa tõeliselt: pesuvett kasuta tualetis, juukseid lõika ise ja külas ära käi” ning “Nutikas säästja hoiab kuus kokku 4000 krooni”.

Aprillis pälvis suurimat tähelepanu Hiiumaa randa kerkinud jäämägi, mis oma võimsusega pani ahhetama ja pilte üha uuesti ning uuesti vaatama. Tähelepanuta ei jäänud ka võlakütkes olevate inimeste lood ning nõuanded aias toimetamiseks.

Mais kirjutas ajaleht Maaleht loo perekond Rasvast, kel kokku 18 last ning kuidas nende elu muutunud 20 aastaga. Suvine ilmaennustus ning välismaiste puuviljade pesemine jõudsid esikolmikusse.

Nunnu siilipoeg purustas mitmedki lugude rekordid juunis. Saadeti seda edasi oma tuttavatele-sõpradele ning ohtralt positiivseid kommentaare laekus ka loo juurde. Ka perenaise hoiatused petiste eest, kes müüdud lammaste eest tasuda ei soovinud, tõusid tähelepanu keskmesse. Banaanifarmi raske töö ning nõuanded rododendronite hooldamiseks ja muru niitmiseks jõudsid esiviisikusse.

Juunis tuli välja uus portaal Aialeht.ee, mis jagab nõuandeid, soovitusi ja nippe nii algajatele kui juba kogenud tegijatele. Aialeht.ee leidis koheselt lugejate heakskiidu ning külastajate arv üha kasvab.

Suvised ilmad ei viinud siiski lugejaid veebist täiesti eemale ning juulis tõusis esiritta lugu suure pere emast, kes õpetas, kuidas valmistada 30 krooniga neli rooga päevas. Lisaks ka sünoptikute ilmalood ning lugu skandaalsest ärimehest, kes ehitas kaitsealale suvila. Ka pildid Siiri Sisaski vapustavast käsitööst jäid lugejatele silma. Teravalt tõusid päevakorral kõik teemad, mis olid seotud uue töölepingu seadusega.

Augustis pöörati pead taevasse, kuna kätte jõudis tähesadude aeg. Samas ei jätnud ükskõikseks kõrgeima kategooria pensionäride nimekiri ning haruldane hetk, mis saabus 12:34:56.7.8.9.

Septembris ragistati ajusid maailma raskeima sudokudega, mida nii mõnigi proovima ei hakanud. Sel kuul meeldisid külastajatele aga suurepärased tabamused Vormsi kassist, kes lõi rästikule hambad turja ning roti ootamatust lõpust tomatipõõsas.

Oktoobris tõusis esikohale kihelkonna kaart, kust igaüks võis järgi vaadata, kust ta siis õigupoolest pärit on. Suurt huvi tunti ka ilmatarkade talveennustuste ning Mihhail Gorbatšovi intervjuu vastu. Ka Lindora laadamelu saavutas märkimisväärse tähelepanu.

Novembri kindel liider oli lugu pojast, kes valmistas vanematele puukuuri kui kunstiteose. Lugu osutus nii populaarseks, et jõudis ka kogu aasta edetabelisse. Lisaks sellele loeti artiklit lapsest, kes jäi koerte hambusse, kuid pääses õnnelikult ning samuti klikiti palju uudist 8st toiduainest, mis aeglustavad vananemist. Samuti foto pudelikaela kandvast erakvähist, mis tõi Soome poisile fotokonkursi võidu.

“Maaleht.ee portaali lugejaid huvitavad väga loodusteemad ning kõik see, mis seotud maaeluga,” sõnas Maaleht.ee peatoimetaja Kai Simson. “Suurt rõõmu teeb see, et kuigi kõmu ja melu tungib igalt poolt peale, leiavad inimesed tee ka looduslähedaste teemade juurde.”

Ta lisas, et portaal jääb kindlaks oma kursile olla parim maaelu infoportaal Eestis ning ootab külastajate julget kaasalöömist nii sõnas kui pildis, et muuta veebileht veelgi paremaks.

“Meie veebitoimetus ei piirdu ka edaspidi pelgalt Tallinnast maaelu vaatlemisega, püüame ikka huvipakkuvaid inimesi ja sündmusi avastamas käia ning vahendada toimuvat oma lugejateni,” lubas Simson. “Samas oleme ka edaspidi avatud kaastöödele ja leidlikele ideedele, mis meie portaali lugejatele veel kodusemaks muudaks.”


2009. aasta TOP 10

1. Jõulusalmid 138 992
2. Mang: Mida toob pühvliaasta idamaa loomaringile? 75 729
3. Poeg meisterdas vanematele puukuuri kui kunstiteose 70 007
4. Tähetark Igor Mang: Mida toob tiigriaasta 2010 62 992
5. Tähetark Igor Mang: Mida toob uus aasta kaheteistkümnele tähemärgile 52 025
6. Vaata siilipoega 42 130
7. Soomes pildistati üliharuldast välku 33 813
8. Mis kihelkonnast sa oled? Vaata järele! 33 649
9. Tähetark Igor Mang: Mida toob aasta 2009 33 076
10. Fotokonkurss: Talv Eesti külas 30 935