„Sellise erilise konkursiga soovime eelkõige tunnustada neid koolibussijuhte, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud ohutu koolitee tagamisele. Märkame parimaid koolibussijuhte, kes on enda õlule võtnud vastutuse tagada koolilaste turvalise tee kooli ja koju,“ rääkis Eesti Maanteemuuseumi juhataja Kadri Valner konkursi ideest.

Hea koolibussijuht jälgib liiklust, on teedel suuremate oskustega ja ettevaatlikum sõitja kui tavaliikleja, jälgib õpilaste teekonda kooliukseni ka siis, kui buss sihtkohta jõudnud. Kui küsida, milline on üks tunnustust vääriv koolibussijuht, siis kindlasti on oma arvamus nii õpilastel, lapsevanematel kui ka koolipersonalil. „Eelkõige ootame aga koolibussijuhilt head suhtlemisoskust, kannatlikku meelt ning sõbralikkust,“ on Valner veendunud.

Kandidaate aasta koolibussijuhi tiitlile ootab maanteemuuseum kuni 30. novembrini. Oma ettepaneku võivad esitada kõik üksikisikud, haridusasutused, kohalikud omavalitsused, õpilasesindused. Tulemused tehakse teatavaks hiljemalt 6. jaanuaril 2015.