Söakusest puudu ei tule – lääneharjumaalased ise on veendunud, et paikkond annab elukeskkonnana silmad ette ka Tallinna ümbritsevatele niinimetatud kuldse ringi valdadele ja sellest lähtuvalt kutsuvad end naljatamisi teemantpoolringiks.

Kodupaigast rääkides ei rõhutata sugugi vallapiire, pigem leitakse tegu olevat Loode-Eestiga. Oma paigaidentiteedi olemuse ja ühise kohaturunduse üle on võtnud arutleda Lääne-Harjumaal Nissi, Kernu, Vasalemma, Keila ja Padise valla elanikud, ettevõtjad ja vallajuhid. Ka Keila ja Paldiski linnad on piikonna oluliste keskustena kaasa mõtlema palutud ning naaber Läänemaagi on kaasatud.

Muidugi on ka siitkandist olnud viimastel aastatel rohkem lahkujaid, kui maale elama asujaid, kuid see suundumus on tüüpiline enamikule Eesti valdadele ja sellest ei lasta end häirida. Pigem määratletakse end nutikate kogukonnana, kes mõistab hinnata hüvesid, mis jäävad linnakeskkonnas kättesaamatuks.

Loode-Eesti väärtused ja erilisus on püütud kokku võtta ka paikkonna vastloodud sümboolikasse, mille peamiseks elemendiks on lendlev tuulelohe, näidates, et piirkonnal on tuul tiibades ja elu edeneb. Tuulelohega seonduvad positiivsed emotsioonid ja situatsioonid, nagu puhkus ja vaaba aeg, hobid, pere ja lapsed, mõnus äraolemine, vabadus ja palju vaba ruumi, kontakt loodusega, soodsad tuuled ja olud, rand ja päike, romantiline meeleolu, õnnelik olemine.

Tuulelohe valged jooned kui teed viivad loodesse, loodusesse ja lähedalasuvatesse keskustesse (teed Tallinnast, Haapsalust, kagust ja ka merelt) ning sümboliseerivad piirkonna head ligipääsetavust.

Erivärvilised kolmnurgad tähistavad piirkonna kante ja nutikaid kogukondi, koondudes loode suunda ja moodustades ühtse terviku – teemanti, mis on väärtuslik ja ihaldusväärne. Värvilahendus viitab nii maastikulisele eripärale kui kogukondade sisemisele särale.
Vahvaid lugusid, mida logo ja kogukonnad kannavad ning jutustavad, on palju. Loode-Eesti on hea koht nii maheporgandi kasvatamiseks, laulvates randades jalutamiseks kui laste kasvatamiseks, puhkamiseks või loomiseks. Vaid üks veenev näide – asjatult ei valinud maailmakodanik Arvo Pärt just seda paika omanimelise keskuse asukohaks.

Ja veel, tuulelohe nöör on küllalt lühike - avastamist või uuesti avastamist igati vääriv Loode-Eesti on lähedal. Tulge, saage osa ja lennutage lohet!