Suurimaks tööandjaks on Statoil Fuel & Retail Eesti AS, kes on leidnud töövõimalused 84 noorele.

„Tööpõldu püüame jätkuvalt hoida võimalikult mitmekülgsena, nii et iga noor leiaks endale sobiva ja paeluva suvise tegevuse. Kevadisel registreerimisel oli võimalik valida näiteks mõisate korrastamise, rabas töötamise, astelpajuistikute hooldamise, flaierite jagamise vahel. Eelmisel aastal katsetamise esimest korda ka rühmaga, kus on võimalik maasikaid korjata lavatsite pealt ning kuna töö osutus noorte hulgas üllatavalt populaarseks, tekitasime sel aastal Lõuna-Eestis ühe rühma selle tööga isegi juurde. Viimased paar aastat on näidanud, et kui töötahet jätkub ja ise tubli olla, on marjakorjamisega võimalik teenida malevarühmades tunduvalt rohkem kui näiteks tunnipalgaga heakorratöö rühmades,“ sõnas SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

Seekordse malevasuve teemaks on „Kes ei ole malevas käinud, see ei ole elu näinud!“. Sel teemal valmivad erinevates žanrites ka lühifilmid, mille lõpptulemusi saavad nii žürii kui malevlased näha augustikuisel kokkutulekul.

Malevasuvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 13.-15. augustil Lääne-Virumaal Barto Puhkemajas. 3 päeva jooksul selgub, kes võidab endale malevasuve parima rühma tiitli.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine.