„Tahan koputada noorte südamele, et nende valik peaks andma leiva lauale ja võimaldama ka elus edasi minna," lausus Mait Klaassen.

Õppeprorektor Jüri Lehtsaar on 25. veebruaril õpetajaks Elva gümnaasiumi 11. ja 12. klassile ja räägib noortega majandusteemadel.

Majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik läheb 25. veebruaril tundi andma Tsirguliina keskkooli, mille vilistlane ta on. Nõo reaalgümnaasiumi vilistlane, tehnikainstituudi direktor Margus Arak astub oma kunagise kooli õpilaste ette.

Maaülikooli õpetajatetiimis on veel veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi professor Ülle Jaakma (Puhja gümnaasiumis), metsanduse ja maaehituse instituudi õppejõud Ivar Sibul (Räpina ühisgümnaasiumis) ja Veiko Uri (Tartu kunstigümnaasiumis), agrobiotehnoloogia arenduskeskuse projektijuht Elen Peetsmann (Reiniku gümnaasiumis) ning teadus- ja arendusosakonna juhataja Andi Pärn (Raatuse gümnaasiumis).

Teadlaste korraga koolidesse minekuks andis tõuke president Toomas Hendrik Ilvese hiljutine üleskutse eri elualade spetsialistidele ja tunnustatud tegijatele minna vabariigi sünnipäevanädalal tagasi oma kunagisse kooli tundi andma.