Koostöös Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskusega ette valmistatud loengusari käsitleb pühapaiku terviklike kultuurilis-looduslike sakraalsete maastikuobjektidena.

Loengutel kõnelevad oma ala tunnustatud asjatundjad: professor Jaanus Paal pühapaikadest kui eluskooslustest, professor Rein Einasto pühapaikade geoloogiast, filosoofiadoktor Ain Raal pühapaikadest tervise allikana ja filosoofiadoktor Heiki Valk pühade paikade arheoloogilisest küljest.

Teised kõnelejad ja teemad on: Pille Tomson - pühapaigad maastikuobjektidena, Jüri Metssalu - pühapaikade alased teabeallikad ja historiograafia; Mari-Ann Remmel - pühapaikadega seotud vaimne kultuuripärand; Ringo Ringvee - pühapaikade religioosne aspekt ja usuvabaduse tagamine; Ahto Kaasik - Pühapaikade tüpoloogia, ajalooline kujunemine ja tavaõiguslik kaitse, muinsus- ja keskkonnakaitse - seadusandlik regulatsioon ja praktika, pühapaikade inventeerimine, eluskoosluste muutuste prognoosimine, taastamine ja maastikuhoolduse kavandamine.

12 loengust, ekskursioonist ja seminarist koosnev kursus toimub 23.09.-16.12.2009. a igal kolmapäeval kl 14 - 16 Kreutzwaldi tn 5 Tartus. Aine edukalt läbinutel kantakse õpinguraamatusse 3 EAP-d.

Aine on maaülikooli üliõpilastele registreerimiseks avatud kuni 16.09.2009. Aine kood ÕISis on PK.1506.

Teiste kõrgkoolide üliõpilastel tuleb kursuse ametlikuks läbimiseks võtta oma dekanaadist külalise suunamisleht ja pöörduda EMÜ õppekorraldusspetsialisti Marget Matjuse poole: tel 7313137, Marget.Matjus@emu.ee

Lihtsalt huvilised saavad kuulamissoovist teatada aadressil: ahto.kaasik@ut.ee