Eesti Maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Eda Aitsen sõnas, et ehkki maaülikool arvestab sisseastumisel gümnaasiumis sooritatud riigieksamite tulemusi, tuleb veterinaarmeditsiini ning keskkonnaplaneerimise ja maastikukujunduse õppekaval sooritada ka sisseastumiskatse. „Lisaks pakume matemaatika vastuvõtukatse sooritamise võimaluse neile, kes kandideerivad laia matemaatika riigieksami nõudega ning kel laia matemaatika eksamitulemus puudub või kes soovivad oma tulemust parandada.“ Laia matemaatika eksami nõue kehtib maaülikoolis tehnikavaldkonna õppekavadele, nagu vesiehitus ja veekaitse, tehnotroonika, tehnika ja tehnoloogia.

Magistriõppes on hetkel populaarseimaid samuti kaks majandussuunalist õppekava, millele järgnevad maakorralduse ja kinnisvara planeerimise ning maastikukaitse- ja hoolduse õppekava.

Sisseastumisavaldusi võetakse Eesti Maaülikoolis vastu 7.juulini portaalis www.sais.ee ning ülikooli peahoones tööpäeviti kell 9.-15.00. Avaldusi oodatakse 18 bakalaureuse, rakenduskõrgharidusõppe ja integreeritud õppe õppekavadele ning 22 magistriõppekavale. Esmakordselt on sel aastal avatud vastuvõtt puidutöötlemise tehnoloogia rakendusõppekavale ning maaettevõtete strateegilise juhtimise magistriõppekavale.