Hiiumaa liinil oodatakse mereveetaseme tõusu, kuid mõõtmistulemused näitavad, et see on paari tunni jooksul veidike langenud. Mõõdulatt Rohukülas näitab praegu (kell 11.45) -62 cm. Merevee tõusu ennustatakse alles õhtuks.

1. oktoobril, mil TS Laevad liinil toimetama hakkas, oli merevee tase 29 cm üle keskmise. Madalaim oli meri eile kell 20, siis oli tase 70 cm alla keskmise.

"Terve eilse õhtu, õhtu, öö ja hommiku on sõitnud Harilaid vabagraafikus, et kõik reisijad ära teenindada. Kahjuks on Harilaiu mahutavus oluliselt väiksem kui Regulal ja St Olal ning seetõttu otsustas TS Laevad reisijaid teenindada esmalt operatiivsôidukeid, liinibusse, puudega inimesi ning siis laadinud laevale teisi sôidukeid sadamasse saabumise järjekorras.

Operatiivne info laevaliikluse olukorrast on väljas Praamid.ee veebilehel ja Facebookis. Kahjuks on ilmastikutingimused ettearvamatud ning otsuseid saame teha antud ajahetkel kehtivatest oludes ja nii kiiresti kui vôimalik," kommenteeris olukorda Tallinna Sadama turundus- jakommunikatsioonijuht Sirle Arro.