Küsimus polegi lubamises. Minu eesmärk on saada ülevaade sellest, mis toimub haldusreformiga. Enamikule valdadest on see ikkagi sunnitud abielu, ainult üksikud ütlevad, et liituks ka siis, kui sundi poleks. Mina presidendina ei oleks haldusreformi seadust sellisel kujul välja kuulutanud. Riigikohtust võib siin tulla veel huvitavaid lahendeid, mis asja üldse tagurpidi keeravad.

Inimesed tahavad väga suhelda ja neid asju arutada. Huvi on väga ilmne ja ollakse üsna meelitatud, kui selgub, et tõesti keegi poliitik on valmis isiklikult tulema kohale näiteks Õru valda. Kohapeal räägime sellest, mis kuskil südamel, näiteks üsna palju põllumajandusest, aga ka laiemalt maaelust, töökohtadest, munitsipaalehitusest...

Te paistate olevat kindel, et Riigikogus presidenti ei valita?

Reformierakond praegu mingeid läbirääkimisi ei pea. Nad on kindlad, et neil on nii lahedad kandidaadid, et ainuke võimalus on minna neid toetama. Sellise lähenemisega pole meil midagi teha. Mina toetan tuliselt presidendi otsevalimisi ja valimiskogu on sellele kõige lähemal – see lööb poliitilise tagatoa segi, variandid on hoopis teised. See mulle väga sobib.

Pikemat intervjuud loe juba homsest Maalehest!