Maksu- ja tolliamet asus seisukohale, et tegemist on joogiks mõeldud alkoholiga. Kui toode vastab joogipiirituse nõuetele, sisaldab ebapiisavalt kosmeetikavahenditele iseloomulikke komponente ja puuduvad tervisele ohutusele viitavad andmed, ei saa sellist toodet lugeda kosmeetikavahendiks. Lisaks ei vastanud "Suuvesi" kosmeetikatoote pakendile st oli lausa sarnane alkoholipakendiga ning müüdi seda alkoholikaupluses.

2008. aasta lõpus jõudsid kohtuvaidlused lõpule ning Tallinna Ringkonnakohtu otsusega tunnistati Oü Aldar Eesti süüdi alkoholiseaduse § 53 lg 2 järgi ja ettevõtet karistati 20 000 krooni suuruse rahatrahviga. MTA poolt kinnipeetud 116 922 pudelit "Suuvett" konfiskeeriti.

Sellised muude toodetena müüdavad, kuid tegelikult joomiseks mõeldud kaubad, kujutavad endast suurt ohtu ostjate tervisele, samuti liigub maksupettusega saadud illegaalne tulu kuritegelikku maailma ning seda saab kasutada muude õigusrikkumiste organiseerimiseks.

Praegu on käimas maksu- ja tolliameti ning Alkoholitootjate Liidu ühiskampaania võitluseks illegaalse alkoholiga. Kampaania eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu salaalkoholiga seotud riskidele ja kutsuda kõiki üles kasutama aktiivselt maksu- ja tolliameti kontakte rikkumistest teavitamiseks.

Vihjekontaktid on e-posti aadress vihje@emta.ee ning telefon +372 800 4444.