Oktoobris, kui kiirem aeg möödas, tegi põllumehe raamatupidaja augusti ja septembri kohta parandused, millega deklareeris õige müügitulu, tasus käibemaksu ja ka intressid. Nimelt hakkab iga hilinenud makse pealt võlglasele jooksma viivis, mis on 0,06% päevas. Aasta peale teeb see 21,9%. Lisaks tuleb ettevõttel intressidelt maksta ka tulumaksu, mis tähendab, et intressid koos tulumaksuga on umbes 27%.

Vaatamata sellele, et maksud said makstud ja intressid veel pealekauba, määras maksuameti esindaja Farmbaltile 3000 ning Juhan Ojamaale 480 euro suuruse trahvi. Ojamaa andis maksuameti vastava otsuse kohtusse.

Pärast seda, kui Maaleht kirjutas juhtunust, loobus Maksu- ja Tolliamet põllumehele esitatud süüdistusest. Seejärel lõpetas Tartu Maakohus menetluse ja mõistis välja Eesti Vabariigilt riigieelarve vahenditest 252 eurot Farmbalt OÜ kasuks kaitsjale makstud tasu katteks.

„Väga hea meel on, et õiglus võimule sai ja tuli viisakas lahendus,“ ütles Juhan Ojamaa. „Maksuametist on mul ka kokkuvõttes hea arvamus. See oli lihtsalt ühe ametniku jäärapäisus, mis läks samas riigile teatud summa maksma.“