2. november peeti hingedepäeva. Kui pühadepäeval peetakse meeles märtreid, siis hingedepäeval mälestab kirik kõiki surnuid. Luterlikus kirikus on hingedepäev jäänud igavikupühapäeva (surnutepüha) ehk kirikuaasta viimase pühapäeva varju.

10. november on mardipäev. See on Toursi piiskopi, askeedi ja imetegija ning õhtumaa vanima kloostri rajaja Martini mälestuspäev, mida tegelikult peaks tähistama 11. novembril. Piiskop Martin on nii kerjuste kui Prantsuse kuningate kaitsepühak. Usupuhastaja Martin Lutheri sünnipäev 10. novembril nihutas mardipäeva meie kalendris päeva jagu ettepoole. Sageli ei mäletatagi, et algselt sai päev nime Toursi piiskopi järgi, Luther sai oma ristinime aga piiskop Martini auks.

Nii on ka Eesti rahvakalendris arvatud mardipäeva Martin Lutheri päevaks, samuti on ekslikult mõeldud, et kadripäev sai nime tema abikaasa järgi, kes juhtumisi oli tõepoolest Katariina.

11. november (novembrikuu teine pühapäev) on meil skandinaavia kombe kohaselt isadepäev. Ameerikas on isadepäev juunikuu kolmandal pühapäeval. Isadepäev pääses riiklike tähtpäevade hulka alles taaskehtestatud Eesti Vabariigis.

16. november on taassünni päev.

25. november on kadripäev.

Legendi kohaselt võitnud noor, ilus ja tark Aleksandria Katariina avalikus vaidluses 50 paganlikku filosoofi ning pööranud nad lõpuks koguni ristiusku. Selle eest mõistetud tütarlaps surma. Tegelikult ajaloolisi tõendeid tema kohta pole. Sellegipoolest sai temast tüdrukute ja abielunaiste, teoloogide, filosoofide, karjakasvatajate, möldrite, ketrajate ja muude meistrite kaitsepühak. Katariina kaitse all on ka Pariisi ülikool.

Meil Tartu-Maarja kandis on rahvakalendri järgi öeldud järgmist: kadripäev oli tähtsam kui mardipäev. Käidi ka mõisahärra pool sees. Sellepärast, et keisrinna Katariinat austati enam, sest ta andis maa. Mardi Luter andis aga ainult usu. Katariina oli eestlane.

30. november on andresepäev apostel Andrease järgi, kes pärast Jeesus Kristuse ristisurma tegi misjonitööd lõuna pool Musta merd. Andreas suri märtrisurma Kreekamaal, kus ta naelutati X-kujulisele ristile. Hiljem hakati sellist risti kutsuma Andrease ristiks; usuti, et see tõrjub välku. Andreas on Venemaa ja Ðotimaa kaitsepühak.

Rahvakalendri järgi püüti sel päeval tulevast elukaaslast ennustada.