Ise kirjeldas ta olukorda järgmiselt: „Järsku tunnen, et edasi astuda ei saa — olen otsekui naelutatud ühele kohale ja hakkan tasapisi allapoole vajuma.“

Ühte kummikut kahe käega jõuga tirides nikastas ta ka oma sõrmed ära, kummiku tõmbas puruks, aga välja pääses. Seda pealt näinud kohalik talumees selgitas, et selle piirkonna põllud Tartumaal ongi sellised, et suuremate vihmasadudega muutub pinnas nii pehmeks, et astudes vajud otsekui soomülkasse.

Talumees meenutas, et siinkandis vajunud kohalik külamees eelmisel sügisel oma kartulipõllul nii sügavasse mutta, et appi tuli kutsuda päästjad, kes mehe lõpuks mudast välja tirisid.

Nimelt tahtnud külamees minna otse üle oma kartulipõllu kohalikku poodi, aga keset põldu vihmaga tekkinud porilombis vajus jäi ta nii kõvasti mutta kinni, et edasi ei pääsenud enam sammugi — mudane pinnas tõmbas jalgupidi üha sügavamale. Mees ukerdanud kätega veheldes pikemat aega keset põldu, kuni pealtnägijad abi kutsusid. Kartulipõllust õnnestunud hättasattunu päästa nii, et talle visati appi pikemad lauad, samamoodi nagu läbi jää vajunud inimestele. Laudadele toetudes saanud hädaline, kes oli selleks ajaks juba reiteni mudasse vajunud, end lõpuks õnnelikult kõvemale pinnasele veeretada.

Siit hoiatus kõigile talumeestele, kes soovivad nüüdsel vihmasel ja porisel ajal oma põldude kandvust ja seisukorda hinnata: võtke igal juhul kaasa mobiiltelefon, et vajadusel ise abi kutsuda saaksite.