Siiski teab teatud osa spordirahvast Tasalat hästi, sest ta on võitnud ka orienteerumis- ja suusavõistlusi. Orienteerumine ja suusatamine on piirivalvurile sobivad alad, kuid ka suurepärased abilised marjakorjamisel, kus on vaja tunda maastikku ja vajadusel liikuda kiiresti.

Tasala on olnud piirivalvetööst pensionil tosinkond aastat. Tegevusetuks ei ole ta jäänud, vaid teda peavad liikumises kalapüük, jahil käimine ja koerte kasvatamine.
Tasala rekord marjakorjamise maailmameistrivõistlustel on 35 kg pohli tunnis.
Võistlustel on mitu võistluskategooriat – noorte ja täiskasvanute kolmeliikmeliste võistkondade meeskonnavõistlus käsitsikorjamises ning meeste ja naiste rehaga marjade korjamise võistlus. Tänavu on lisaks sellele laste oma kolmeliikmeliste võistkondade meeskonnavõistlus.
Tasala osaleb alati meeste rehaga korjamise võistluses.

Võistlejad ei tea enne võistlusi võistluskoha asukohta, nad viiakse kõik koos bussiga võistluskohta. Peale stardipauku tormavad kõik võistlejad marju korjama. Võistlejad peavad hästi tundma kõiki maastikutüüpe, et minna sinna marju korjama, kus neid peaks kasvama kõige rohkem.
Tasala kiidab Aarre Heikkineni poolt väljatöötatud marjareha suurepäraseks. Selle abil võib marju toobrisse korjata seistes.

Tõlkis Toomas Lemming, allikas Maaseuden Tulevaisuus