Kuna karude arvukus Eestis on ületanud 600 piiri ning mõne hinnangu kohaselt ulatub isegi 700ni, võib selline mure peatselt tabada ka paljusid teisi õunapuude omanikke.

Maaleht kirjutas hiljuti juhtumist, kus Võrumaal sattus mees karuga kokku vaarikaid korjates ning sai suure ehmatuse osaliseks. Samas piirkonnas on vahepeal toimunud juba teine intsident: ravimtaimi korjama läinud naine sai karuga kokku metsalagendikul.

“Kuna karu nägemisteravusega ei hiilga, ajas ta end kahe käpa peale püsti ja naine ehmus nii kohutavalt, et põgenes pange ja ratast sinnapaika jättes,” kirjeldab MTÜ Võrumaa Jahimeeste Seltsi juhatuse esimees Mati Kivistik. Veel mõne päeva eest olid nii pang kui ratas ikka seal, kuhu jäid. Omanikul oli karu ees nii kange hirm, et ei julgenud neile järele minna.

“Inimesed peaksid arvestama sellega, et võivad metsas karuga kohtuda,” hoiatab Kivistik. “Kui minnakse üksi ja omaette nohistades, on see võimalus eriti suur. Pole üldse paha mõte, kui üksi olles natuke laulu ümiseda või end muul moel kuuldavaks teha.”