Hindade langus oli nii järsk, et näiteks malmi varasem pea 4500 kroonine tonnihind kuivas Kuusakoskis kokku 450-le kroonile. Samasugust langust näitasid ka teiste metallide hinnad.

Koos hinnalangusega kadusid pea täielikult metallivargused, mis erinevate politseiprefektuuride sündmuste ülevaadetes veel sügisel suuresti tooni andsid.

„Vastab tõele, metallivargused on praktiliselt peatunud," kinnitas Lääne politseiprfektuuri kommunikatsioonibüroo vanemkomissar Kaja Kukk.

„Vanametalli hind ja varguste arv on käinud aastaid koos ning erand pole ka praegune aeg," lausus ta ja lisas, et oma osa varguste arvu vähenemisel on ka politsei vastavasuunalisel tööl.

Vanametallihinna langus on peatanud vargused ka Ida-Virumaal, kus veel kevadel oli suureks probleemiks kanalisatsioonikaevudelt kaante varastamine.

„Ida politseiprefektuuris on metallivarguste arv tõepoolest seoses vanaraua kokkuostuhinna langusega vähenenud. Suur roll on ka politsei sihipärasel tegevusel Virumaal, pidevalt kontrollitakse vanametalli kokkuostupunkte, lisaks on politsei kogunud ka andmeid ebaseaduslike kokkuostupunktide kohta," sõnas Ida politseiprefektuuri juhtvspetsialist Mari Riina Rist.

Sel nädalal tetas Kuusakoski taas metallihindade tõusust, tänase hinnakirja alusel võetakse malmi vastu juba 1400 kr/t ning musta metalli hind on tõusnud 1650 kr/t.