RMK jaoks on metsandusliku kõrghariduse ja teadustöö toetamine missioonist tulenev tegevus, ent sellel on ka selge praktiline väärtus. „Loodame seeläbi saada uut ja Eesti oludele kohandatavat teadmist, mida säästva metsamajandajana oma igapäevatöös kasutada,“ sõnas RMK juhatuse liige Tiit Timberg. „Riiklikule doktorandi stipendiumile maksame sama palju lisaks ka seetõttu, et soodustada pühendumist teadustööle ning suurendada doktorantuuri nominaalajaga lõpetajate hulka,“ selgitas Tiit Timberg.

Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi juhatuse liige Kairit Prits sõnas, et RMK puhul saab rääkida pikaajalisest ning vastastikku kasulikust koostööst: „Oma valdkonna tudengite õpingute toetamine on tänuväärne panustamine ühiskonda, kuna võimaldab hea eeskujuna tõsta mainet ka tulevase praktika- ja tööandjana. Sektori poolt õppeedukust stimuleeriv stipendium võimaldab üliõpilastel areneda tulevikus Eesti maaelu ja arengu promootoriteks“.

Stipendiumid määratakse üheks õppeaastaks ning need makstakse välja võrdsetes osades septembrist juunini. Stipendiumid antakse laureaatidele pidulikult üle Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel, 6. novembril. RMK on Eesti Maaülikooli tudengite õpinguid toetanud juba kaheksa aastat.