Nüüd, kui külmaks läheb, siis nii jääbki mõneks ajaks," kinnitab ilmatark.

Riiklik ilmateenistus prognoosib jõulunädala ilma järgmiselt:

Esmaspäeva (19.12.) öösel libiseb üle Eesti lauge kõrgrõhuhari, päeval avaldab Soome poolt mõju madalrõhulohk. Valdavalt on ilm pilvine. Kohati sajab lörtsi ja vihma. On udu ja jäidet. Puhub läänekaare tuul 3-8, päeval Liivi lahe ümbruses puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+1, saartel kuni +3, päeval 0..+3°C, saarte rannikul võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Teisipäeval (20.12.) liigub mööda Norra merd üksteise järel kaks aktiivset madalrõhkkonda ja laienevad servaga ka üle Skandinaavia ja Soome. Kuid ägedam mõjuala, tihedam sadu ja tugev tormituul haarab enda alla Norra ranniku. Meil tugevneb edelatuul päeval vaid puhanguti 15 m/s. Öösel on laialdaselt udu, päeval sajab siin-seal vihma, õhtul võib sekka ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +2..+5°C.

Kolmapäeva (21.12.) öösel on veidi mõjusam kõrgrõhkkonna serv. Norra merel jätkub aga aktiivne madalrõhkkondade tegevus ja päeval nende surve Läänemere ümbrusele uuesti suureneb. Laialdasem sadu meile ei ulatu, kuid kohati võib nõrka vihma, sisemaal sekka ka lörtsi tulla. Puhub ikka tugev edelatuul, puhanguid on 15 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+2°C, saartel võib päeval paar kraadi kõrgemale tõusta.

Neljapäeval (22.12.) katab Euroopa põhjaosa aktiivse madalrõhkkonna tuuline lõunaserv, Kesk- ja Lõuna-Euroopa kohal püsib kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab meil kohati veidi vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 0..+4°C.

Reedel (23.12.) liigub üle Läänemere ümbruse aktiivne madalrõhulohk. Tihenev pilvemass toob vihma ja lörtsi. Edela- ja läänetuul on tugev, puhanguid on sisemaal kuni 14, rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval +1..+5°C.

Jõululaupäevaks (24.12.) tänase prognoospildi alusel ilma rahunemist oodata ei ole. Järgmine aktiivne madalrõhkkond jõuab Norra merele, laieneb Läänemere poole ja survestab meist lõuna pool valitsevat kõrgrõhkkonda. Kahe rõhuala piirimail puhub tugev edela- ja lõunatuul ning tõenäoliselt hoiab Eesti lääneosas temperatuuri üle 0°C. Kesk- ja Ida-Eestis on ehk kõrgrõhkkonna mõjul ka selgemaid laike, tuul veidi nõrgem ja temperatuur võib langeda napilt miinuspoolele.

Pühapäeva (25.12.) ööks toob madalrõhulohk vihma ja lörtsi, ida poole ka lund. Päeval on sajuhooge harvem, kuid õhtul võivad juba uued sajupilved jõuda. Puhub väga tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval -1..+3°C.