Teie saamist sotside juhiks on teatud ringkondades – või lausa põlvkondades – vastu võetud suure elevusega, mida on võrreldud Obama-maaniaga USAs. Kas selline võrdlus meelitab teid või hirmutab?
Eks natuke nii seda kui teist. Kuid Eesti poliitikatraditsioon ja -kultuur on siiski oluliselt teistsugune kui Ameerikas. Olles ise, ma usun, üks põhjalikumaid ja innukamaid Ameerika poliitilise elu jälgijaid Eestis, võin küll öelda, et mis tahes paralleelid on kindlasti mõnevõrra otsitud. Aga ma arvan, et Eesti poliitika ootas põlvkonnavahetust juba päris tükk aega. Tegelikult läheb ju suurte Eesti poliitikadinosauruste ajalugu ühel või teisel viisil tagasi 1980. aastate lõppu, nagu ka paljud vastandused ja vastuolud. Võib-olla võimaldab põlvkonnavahetus neist omal ajal hoopis teistes oludes ja hoopis teistel asjaoludel sassi läinud inimsuhetest välja tuua normaalse poliitikategemise.
Savisaare nimi hirmutab paljusid, aga kas ka teid? Kas panite tähele, kuidas ühes äsjases raadiosaates teie ja Savisaare suhteid iseloomustati? Teid nimetati isatapjaks.
See on kindlasti liialdatud. Ma olen Edgar Savisaare tegutsemisi näinud väga lähedalt ja ausalt öeldes arvan, et suutsin ka temaga koos töötades end päris hästi kehtestada. Kui läksin kaitseministriks, siis paljudes ringkondades oodati, et Eesti julgeolekupoliitilised sihid muutuvad pisut teistsuguseks. Arvan, et suutsin oma vaate päris hästi kehtestada ja usun, et suudan kõigiga vajadusel koostööd teha. Loomulikult eelistaksin teha koostööd ka Keskerakonna uue põlvkonnaga. Loe artikli pikemast versioonist, millised mõtted on sotsidel maaelu edendamiseks ja kuidas peaks Mikseri arvates parandada vaeste perede olukorda.