Tegemist on küll pigem kunsti kui kandmiseks mõeldud riietusesemetega, ent samas on väljapandud tööd siiski selge kinnitus sellest, et puit on mitmekülgseid võimalusi pakkuv materjal ning seda saab kasutada peaaegu kõikjal ja kõiges.

Näitus on kokku pandud seitsme EKA tudengi töödest, nende esmaesitlus sai teoks mullu sügisel Toilas Oru pargis korraldatud omapärasel kõrgkultuuri performance´il, kus puude ilu oli ühendatud kahel moel – pargi, kui inimese kujundatud metsavormi ning moeloojate metsast ammutatud materjali ja inspiratsiooni ühise kooslusena.

Moekunstnikeks õppivad noored ise ütlevad, et said metsast ja puidust tohutut inspiratsiooni – kes kuidas. Keda innustas puit kui materjal, keda lumine mets, soov teistest erineda, metsa maagiline ja püha lummus jne. Samas osati ühendada ka mets ja näiteks ventilaatori tiiviku siluett. Ja loomulikult kratt ehk rahvapärimustest tuntud paharett, kes teadupärast ikka metsade rüpes elanud. 

Näitusel osalenud EKA tudengid: Kadri Veisner, Teele Koel, Birgita Silberg, Pilvi Tammoja, Anni Kivisto, Karl Keskküla ja Mariliis Niine.

Näituse avasõnad ütles RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo.
Loovagentuuri Pult esindaja Aleksei Saks, kes korraldas nii Toilas peetud moeürituse kui näituse kokkupaneku.

Puidu kasutamine moedisainerite loomingus pole küll esmakordne, kuid siiski mitte igapäevane. Tegemist pole muidugi igapäevarõivaste, vaid ikka sulaselge kunstiga.