INNA VAATLUS
INNA AEG

mutitelefoni kasutaja

Tähelepanu kõik teie, kes te olete viimasel ajal üritanud minuga ühendust saada, aga pole saanud!
Et mitte korrata Angela Merkeli kurba saatust, võtsin pealtkuulamise vältimiseks oma lauatelefoni ehk mutitelefoni juhtme seinast välja. Arvasin ja eeldasin, et sellest on vähe.

Sestap võtsin juhtme mutitelefoni küljest ära ja viisin selle maja ette õue. Loitsu saatel kaevasin labidaga emakese maa sisse meetrise augu, viskasin juhtme auku ning panin mulla peale tagasi. Ikka loitsu saatel, mis sisaldas fraase tuntud laulust “Ma ei kuule sind, sa ei kuule mind…”.
Et oleks päris kindel, võtsin ka telefonitoru hargilt maha ja viisin keldrisse moosipurgiriiulile. Katte panin peale. Soovitan seda teistelegi.

Samas jällegi: kuulamisoskus on ju väga oluline inimlik voorus. Ah jaa, interneti lülitasin samuti välja ning juhtme viskasin välikäimlasse. Edaspidi kasutan ainult paberlehte ning posti saadan tigupostiga.

Ka meie alevis oli eelmisel nädalal elekter ära. Kohe viis ja pool päeva jutti. On tähelepanuväärne, et samal ajal kui Tallinnas õpetati inimestele, kuidas kaubamajas ostu eest mobiiltelefoniga maksta, oli maarahvas elektrita ning peeruvalgel istumisestki ei tulnud midagi välja – pole ju kõigil piisavalt peeru kohe varnast võtta.

Mitte et ma ise osaline oleks olnud, aga seda ma ütlen, et eks üheksa kuu pärast ole nüüd oodata beebibuumi. Sest mida sa pimedas ikka teed? Eriti veel siis, kui pole küünlaid varutud. NB! Auto süüteküünlad arvesse ei lähe. Neid ei ole ka mõtet üritada majapidamises valgusallikana tööle panna.

Samal ajal kui Ansip ja Parts üksteist rünnates jauravad ning Reinsalu Interpoli jooksikule ametit õpetab, said tartlased rõõmusõnumi: tööle võetakse viies abilinnapea.
Seega on siis teada, kes on viies ratas vankri all. Kas linnapea Kruuse on nüüd tõesti uhke Eesti üle? Aga noh, mida paremat ikka tahta. Uute valimisteni ju vähem kui neli aastat.
Millal tuleb eetrisse uus kodumaine seriaal “Käibemaksukontor”, mida rahastab maksu- ja tolliamet ning kus peaosa mängib Jürgen Ligi?

VAATAKS TÕTT
TIIT SEPP: “Lisaks madalale palgale on ametnikel küljes ka maine, et oleme loodrid, kaabakad ja korruptandid. Maine tõuseks kindlasti koos palga tõusmisega.”
Äripäev, 22. detsember 1998

TÕRRE PÕHJAST
Kapitalism ilma pankrotita on nagu ristiusk ilma põrguta.
FRANK BORMAN

ABIKS ELULE
Mees on armukade mineviku, naine oleviku ja pensionifond tuleviku peale.
ÕNNE NÕU

TÕSI TAGA

  •  Monton on teinud kõik, et meie sportlased oleksid olümpiamängudel parimas vormis.
  • Parteiboss on masenduses. Tema erakonna ülekaal valimistel oli masendav.

TIIT KOPPEL

LOLL JA TARK

  •  Tark kuulab maad, loll vaatab kuud.
  •  Kuulekad lollid käivad isegi alla ühte jalga.
  •  Kui lollidel on liiga palju võimu, on võimul liiga palju lolle.
  •  Kui loll tahab kanda kinnitada, astub ta naela jalga.
  •  Loll kaotab pea, tark kõhu.

ANDRES ÜLVISTE

PEALT KUULDUD
Vanaisa kingib nelja-aastasele poisile isadepäeva eel veepüstoli. Poiss hakkab muidugi kohe kõiki laskma.

Poisi isa küsib vanaisalt: “Miks sa talle selle ostsid? Kas sa ei mäleta, kuidas me omal ajal sind veepüstolitega hulluks ajasime?”

“Mäletan,” muigab vanaisa, “väga hästi mäletan...”