Kui hind kägistab,

siis känd higistab.

Kui hind räpiks,

saab rind häpiks!

A. ITSKOK



Ametisse astus ka varivalitsus

Vastavalt Eesti poliitika heale tavale kinnitas Riigikogu pärast uue valitsuse ametisse nimetamist ka uue varivalitsuse. Kui päris valitsuse eesmärk on viia Eesti üheteistkümne aastaga Euroopa viie rikkaima riigi hulka, siis varikabineti ülesanne on Eestile võimalikult halba varju heita.

Varivalitsuse ministrite valik ei olnud kerge, kuna tegu peab olema oma ala tõeliste meistritega, kelle senist tööalast karjääri, poliitilist tegevust või eraelu varjutavad arvukad skandaalid. Lisaks võimalikult tumedale varjule peab igal variministril olema kapis ka vähemalt üks korralik luukere.

“Naeris” uuris varipeaministrilt, kes meie tuntumatest avaliku elu tegelastest varikabinetti kuuluvad.

Kuna varivalitsus otsustas esialgu koos oma luukeredega kappi jääda, tutvustas tundmatuks jääda sooviv varivalitsusjuht ministreid nende tegude järgi, millega nad seni kõige enam silma paistnud on. Selgub, et nad on tõelised staarid.

“Rahandusministri raske portfelli usaldasime viimastel kuudel tuntust kogunud veetlevale staarkohtualusele, kes on suutnud raha tuuri panna isegi sealt, kus seda pole,” rääkis varipeaminister.

Siseministri toolil võtab koha sisse endine staarmiilits, kellel pole ei põhja-, lõuna-, ida- ega läänepartnerite ees mitte mingeid saladusi.

Keskkonnaministriks kutsuti staarmaadevahetaja, kuna esimese asjana kavatseb varivalitsus Alutaguse metsad ja Sirtsu soo vahetada paari kilomeetri Costa del Soli päikeseranniku vastu.

Haridusministriks saab omaaegne staarvenestaja, kes ei pane vene keeles õppima mitte ainult vene koole, vaid tagab venekeelsele õppele ülemineku ka eesti koolides. See on töö, mis tal omal ajal pooleli jäi.

Kultuuriministriks nimetati tuntud staargranaadiheitja, kellel nüüd on võimalik kas või igal hommikul ministeeriumisse oma granaat kaasa võtta.

Varipeaminister ise läheb vihmasele valitsuskevadele vastu uhiuue vihmavarjuga, lubades lähiajal ka mõned värskemad vihmavarjuhoidjad muretseda.

SERGEI KRAANA

“Naeri” variautor


VILDE VAADE

Nüüd on see siis käes. Meie kandis on olukord nii keeruline, et maavanem suisa isiklikult keelas jää mineku. Ka päästeamet on hoiatanud, et jää minek on keelatud.

Nii et, inimesed, olge valvsad ja jätke meelde, et jää minek on keelatud — mitu korda peab teile ütlema!? Eriti käib see kalameeste kohta Pärnu kandis ning Peipsi ja Lämmijärvel.

Meie maja rahvas, olles täiesti selge ja täie mõistuse juures ning mitte grammigi ebaadekvaatne, otsustas üheskoos, et pärandame üht-teist Keskerakonnale. Me võtsime kinni partei peasekretäri hr Toobali jutust, et tänapäeval on see igati normaalne, et inimesed midagi parteile pärandavad.

Mina pärandasin parteile IRLi salli, kindad ja mütsi, õed Tihedad pärandasid oma vanad rinnahoidjad ning pooleldi töötava pesumasina ja musta pesu pesemise kausi. Ma veel mõtlen, mida oma korteriga teha — kas pärandada või mitte.

Nagu allikad mulle ütlesid, on kaitseministeeriumis nüüd uus kord. Nimelt viib uus minister Laar isiklikult sisse uue nõude, et nii ajateenijatele, reservväelastele kui ka teistele asjast huvitatutele antakse õppuste jaoks suurtes kogustes ja hulgakaupa Savisaare pilte.

Valitsuse pressikonverentsil hooples endine keemik Ansip, et näidaku talle keegi, kus on see paljuräägitud Reformierakonna tagatuba.

Ma ütlen teile, ekskeemik, et tulge meie majja ja vaadake, mis ühe meie korteri tagatoas hommikust õhtuni toimub — selline joomine ja hooramine käib, nii et vähe ei ole. Ei ole ööd ega päeva rahu, kogu aeg tehakse selliseid musti asju, mis päevavalgust ei kannata.

Minu meelest peaksid Riigikogusse ja valitsusse pääsemiseks olema vähemalt niisama rasked sisseastumiseksamid, nagu on koolikatsed I klassi minejatel.

Siis on vähemalt selge, kes on küpsed ja kes mitte. Muidu me jäämegi oigama, et juba esimesel töönädalal lüüakse luuslanki ning puhvetis võetakse õlled ette.

Mul on südamest kahju, et Savisaar minu naabreid, siresäärtega õdesid Tihedaid linna ükskõik millisesse nõukogusse ei nimetanud.

Kas me sellist Tallinna linnavõimu tahtsimegi?
ANTON VILDE

Keskerakonna pärandus



MUDA MIHKEL PAJATAB

Uus Riigikogu asus tööle ja jääb mulje, et 101 saadiku asemel on ainult kaks: Võsa Pets ja Juku-Kalle Raid, sest ainult nendest kirjutatakse ja räägitaksegi.

Tänu Võsa Petsile oleme teleri vahendusel saanud teada, et meil on ka veel kolmas Eesti.

Laupäeval oli asja poodi minna. Filosoofid olid platsis ja ajasin nendega mõne sõna juttu, et pisut ennast uudistega harida. Nägin, et ühe filosoofi juustesse oli üleöö halli siginenud.

Küsisin, et mis mure teda vaevab, et juustes juba halli. Selgus, et juustele oli värvi lisanud tuvi või mingi muu tiivuline. Aga pole hullu, küll lörts või vihm selle minema uhab.

Samal ajal tuli üks külaeit automaadist raha võtma. Ütles, et võtab välja kogu säästu ja viib panka, sest tema rahaautomaate ei usalda. Pidevalt käiakse neid tühjendamas. Pangas on raha kindlates kätes.

Viimasel ajal on hakanud naised pead tõstma ja siunama, et juhtivatel kohtadel on õrnema soo esindajaid liiga vähe. Sa püha müristus! Pealinnas on trammi- ja trollijuhid enamasti naised. Mida veel tahta?

Leida kavatseb naiste tantsupeole minna. Nüüd hüppab ja kargab kodus, nagu oleksid kirbud kallal. Mul on hirm, kas põrand sellisele trampimisele vastu peab.

Eriti kõhedaks võtab siis, kui Leida kõrvalehüppeid imiteerib. Kunst nõuab küll ohvreid, aga miks pean just mina see ohver olema?Muda Mihkel



VAATAKS TÕTT

GUIDO KANGUR: “Kui bensiini hinnaga läheb nii edasi, siis on varsti nagu mobiiltelefoni ostulepinguga: teed hea lepingu bensiini ostmiseks, saad hea auto pealekauba.”

SL Õhtuleht, 1. aprill 2008


TÕRRE PÕHJAST

Ilmselt on vaesusel väga häid külgi — miks muidu meil vaeseid nii palju on.

DON HEROLD



TÕSI TAGA

- Muusik saadab sind ka peesse kohta kenasti klaveril.

- Kui saatus sind proovile paneb, ei tohi proovi hilineda.

- Raske on siis, kui sind on kaalutud ja leitud kerge olevat.

- Pärast lõbumaja likvideerimist on lirvad kõdus, kõrvad lidus.

- Parem keha kois, kui hing täis.

ANDRES ÜLVISTE

  



- Läti statistikaameti andmetel on üle 50% riiakatest venelased.

TIIT KOPPEL

Naeri karikatuur