Muhu pagar küpsetab kuni 200 leivapätsi päevas
Muhu pagaritöökoja käimatõmbaja ja pagar on Martin Sepping, mõned aastad tagasi pealinnast Muhusse kolinud ettevõtja, kes varem on juhtinud ka teada-tuntud ja palju kiidetud söökohti Tsink Plekk Pang Tartus ja Hell Hunt Tallinnas, kirjutab Saarte Hääl.
Korraliku pagaritöökoja sisse seadmiseks võttis Sepping Swedbankist stardilaenu ja käendajaks sai ta KredExi.
Praegu kuulub Muhu Pagarite sortimenti ainult üks leib – Muhu leib seemnetega. Nõudlus selle järele on lihtsalt nii suur, et kui hakata ka muid leibu küpsetama, jõuaks Muhu leiba vähem teha. “Ei ole praegu sellist tunnet, et võiks olla suurt nõudlust ka mingitele muudele leibadele,” tõdeb Sepping. Kuigi põhimõtteliselt ju saaks teha mitmeid erinevaid leibasid.
Liival toodetud Muhu leiba saab hetkeseisuga osta Saare- ja Muhumaal. Kohalikud inimesed käivad leiba küsimas ka otse Liiva pagaritöökojast.
Sepping ise loodab, et kauplusi, kuhu ta oma leiba müüki saab anda, tuleb juurde. Siis oleks veidi lihtsam päevatoodangut planeerida, kartmata, et leiba üle jääb. Suurtes ketikauplustes Muhu leiba praegu veel ei leia, aga Kuressaare Selver on sihikule võetud.