See kõik näitab, kui suur eeltöö tuleb tegelikult ühe uue eseme loomiseks ära teha ning dokumenteerib seda. "Looga esemed" on ka museoloogilisest seisukohast alati hinnalisemad kui "lihtsalt ilusad asjad", mis võivad küll efektsed välja näha, kuid mille valmistamisest ja kasutamisest andmed puuduvad. Samuti on selle projekti eesmärgiks näidata, et muuseumides hoiul olevad esemed ei ole seal mitte tolmu kogumise eesmärgil, vaid asju ja nende kohta muuseumi koguraamatutes talletatud infot kasutades on võimalik luua uusi esemeid, millel on väga sügav tähendus.

Näiteks kirjutab Eva-Lisa Kollo, kes valmistas maalitud linnupaari-motiiviga kaunistatud puust laekaid, oma toote loos: "Peale töö alustamist tekkis ootamatu tõrge - kui kuulsin tekiga kaasas käinud suusõnalist pärimust: Koguva Käsprilt pärit pulmavaibal olnud halb  aura - taluperenaised, kes selle all maganud, surid enneaegu. Arvati, et süüdi on tekk. Tänapäeva tarbimisajastul ei oska inimesed enam niimoodi mõelda. Iga perenaine ostab uue teki, igale surmale leidub usutavam seletus. Siiski tekkis mul küsimus, kas on eetiline luua toode halva legendiga esemest? Mustriga töötades kadusid need küsimused ära. Probleemiks sai õigete värvitoonide leidmine. Edaspidi ma siiski oma karpe selle teki mustriga ei kirjaks."

Eriliseks inspiratsiooniallikaks tundus kursuslastele olevat Muhu naisetanu, kunagine abielunaise kõige tähtsam ese - selle kaunistuste järgi said oma näo teatrikott ja kätised, linane käterätt, tikitud nööbid, lisaks veel tikandiga pross ja korsett-vöö. Särgikrae mustri järgi disainiti lambivarjud ja lasteriided, leerivammuse järgi sündisid lambanahast vest ja labakud, loodi veel palju muud huvitavat.

Näituse esemeid saab näha igal veebruarikuu teisipäeval kl 10-17 Muhu Põhikooli vanas õpetajate toas. Viimane lahtioleku päev on 24. veebruar.

Näitusel osalevad kõik 13 õppematerjali testgrupi liiget ning ka kursuse juhendaja. Valdavas enamuses on tegemist põliste muhulastega, kel kõigil ka eelnev käsitöö tegemise kogemus. Kursuse juhendaja Anu Kabur oli gruppi koostades silmas pidanud, et võrdsel määral oleksid esindatud kunstiharidusega ja käsitöökogemusega katse-õpilased.

Kõik näituse tööd on valminud rahvusvahelise europrojekti INEXTEX raames.