Muinasjutumaailm sündis Kadrina parki läinud suvel, kui Pirk kutsus sõpradest vigursaagijad oma koduõuele, et igaüks paar-kolm raamatukangelast puupakust välja võluks.

Tänavu suvel tahetakse Pirgi juures koos saagimist korrata, mille järel võib kujude pargi ka juba pidulikult avada. Ent juba niigi käib muinasjututegelasi uudistamas palju möödasõitjaid, sest park jääb kohe Pala–Kallaste tee äärde.

Edaspidi on ka turismiga tegeleval Pirgil kavas parki teisele poole maanteed laiendada. “Mine tea, ehk kunagi muutub park interaktiivseks, puukujud hakkavad rääkima,” unistab ta.

Kui algselt mõtles ta muinasjuttude ja muistendite tegelaste peale, siis nüüdseks on lisandunud ka Sipsik ja Kunksmoor. “Needki on lastele sama omased nagu muinasjuttude tegelased, oleksidki nagu päris muinasjutust,” arutleb Pirk.

Jututegelaste pargi rajamiseks Kadrinasse on ta saanud toetust Jõgeva Koostöökoja vahendusel LEADER-meetmest. “Ma ei viitsi telekat vaadata, selle asemel kirjutan projekte,” naerab Pirk.

Kuigi mees võinuks ka ise kõik need kujud üksinda valmis meisterdada, ei tahtnud ta seda mingil juhul. “Arvan, et on parem, huvitavam ja põnevam, kui esindatud on erinevad stiilid,” põhjendab 33aastane hakkamist täis mees.

Tähtsaks peab ta ka vigursaagijate koostööd. “Kas või välismaale müümisel on mõttekas seljad kokku panna,” leiab ta.