Mürgistusteabekeskuse põhiülesanne on nõustada kiirelt ja pädevalt meditsiinipersonali ja elanikkonda ägedate mürgistuste korral. Maailma praktika on näidanud, et selliste teabekeskuste abil saab muuhulgas vähendada visiitide arvu erakorralise meditsiini osakondadesse ja kiirabi väljakutsete arvu.

Keskuses töötavad rahvusvahelise mürgistusteabekoolituse läbinud ja pikaajalise erakorralise meditsiini kogemusega spetsialistid. Keerulisemate mürgistusjuhtumite korral võetakse ühendust laialdaste toksikoloogiaalaste teadmiste ja kogemustega arstiga. Infoliinile vastajad suhtlevad peale eesti keele ka vene, soome ja inglise keeles.

Igal praktiseerival arstil või õel ei ole võimalik olla kursis kõige värskema toksikoloogiaalase informatsiooniga. Mürgistusteabekeskus saab oma tegevusega olla usaldusväärne infoallikas nii tervishoiutöötajatele kui ka hätta sattunud inimestele.

Mürgistusteabekeskuse infotelefonile helistamisel kehtivad tavatariifid ning teenus on lisaks tervishoiutöötajatele ja päästeasutustele avatud ka elanikkonna kõnedele.