Minu teadmised diskussioonist

tahad vaielda

siis pruugi ajurakke

oma mõlemat

A. ITSKOK


Loomad kaebavad Euroopale

Euroopa võrdse kohtlemise amet tõdes oma viimases raportis, et üha enam kurdavad diskrimineerimise üle Euroopa Liidus seaduslikult elavad loomad.

Nii on Kesk-Euroopas ning Balti riikides elavad hundid esitanud volinikule ühiskaebuse ebaõiglase ning laimava teabe kohta, mida levitatakse kogu ELi territooriumil nii paberväljaannetes kui ka e-meedias.

“Siiski puuduvad tõendid,” sedastavad hundid oma pöördumises, “et keegi meie hulgast oleks kunagi mõne elusa vanaema tervelt alla neelanud. Samal ajal toimub abitule hundile raskeid kehavigastusi tekitanud puuraiduri heroiseerimine.”

“Fašism ei lähe läbi!” avaldasid hundid volinikule saadetud kirjas kindlat veendumust.

Rebased on aga nördinud, et neist on ühiskonnale maalitud pilt kui kasuahnetest ning salakavalatest loomadest, kelle elu sihiks on füüsiliste ning vaimsete kannatuste tekitamine kaitsetutele kanadele.

“Vähemalt nendest kanalatest, kellega meil on olnud pikaajaline kliendisuhe,” selgitas Reinuvader Rebane oma kirjas, “pole meie kohta laekunud ühtegi kaebust.”

Huntide ja rebaste pahameelt jagavad ka lohed, kelle hinnangul on nende vaimse seisundi ning poliitilise tegevuse naeruvääristamiseks käimas lausa rahvusvaheline kampaania, mille mõju ulatub kaugele üle Schengeni viisaruumi piiride.

“Eriti paistab silma Ungari, kelle mahitusel on paljudesse keeltesse tõlgitud teos, kus meid kujutatakse kuningatütreid õgivate verejanuliste idiootidena,” selgitas lohede esimene eestkõneleja Gorõnõtš, kelle sõnul ei vasta ungarlaste nn muinasjutus “Imeflööt” tõele peaaegu ükski lohede kohta esitatud väide.

“Ometi hirmutatakse meiega naisi, lapsi ning väiksemaid mehi,” lisas ta, “kuigi paika peab vaid see, et kui meil üks pea maha raiuda, kasvab kohe kolm pead asemele.

Kaebusi on laekunud ka karudelt, jänestelt ning paljudelt teistelt loomadelt, kes kõik esitavad õigustatud küsimuse: “Kas me sellist Euroopat tahtsimegi?”

SERGEI KRAANA

“Naerile” Tallinna Loomaaiast


VILDE VAADE

Ma küsin otse, et kuhu jäi lubatud maailmalõpp, ah!? Selle asemel saime hoopis Tallinnasse uue turu ning kuivale tõmmatud Lembitu.

Samal ajal kui esiproua maijooksule saadeti, sai esihärra nagu mees muiste vaba päeva ning läks IRLi ette punasele vaibale. Olin seal minagi. Paljud pelgasid, et mis nüüd temast saab.

Muidugi oli ka minul hirm nahas! Tahes-tahtmata tulid silma ette viimatised sündmused “Kevadtormil”, kus ta lõplikult kinnitamata andmetel oma nõunikku sõjandusagregaadiga sihtis. Võib-olla on nõunik süüdi selles, et esihärra enam esikindraleid tööle võtta ega lahti lasta ei saa?

Õnneks ei läinud seekord sihtimiseks, paugutamisest rääkimata, ning võib öelda: jooksu- ja rulluisuhooaja avaja jätkab ametis.

Kui me põhimõtteliselt olime esiproua uuesti ametisse pannud, käisime Lasnamäel uuel turul. Sealgi saime teada, et veel keegi on järgmiseks korraks ametisse tagasi valitud. Varsti pidavat uus turg tehtama otse raekotta.

Seejärel käisime veel sadamas ja nägime nukralt, kuidas Lembit on kuival. Vaene tegija.

Siis tahtsin seda imet oma silmaga näha, et Prisma külmutas hinnad. Jah, poes oli tõesti külmem kui varem.

Me siin majarahvaga mõtlesime, et kui laseks õige ehitada Riigikogu liikmetele ühiselamu. Siis kaoks see korteriüürihüvitise lunimine ära ning kõik elavad karjas koos.

Neil oleks ühisäratus, virgutus- ja/või võrgutusvõimlemine, ühine hambapesu, tualetiskäik ja kümblus, voodi korrastamine, hommikusöögi tegemine ühisköögis. Siis viib tasuta buss kõik tööle.

Õhtuks tulevad kõik bussiga tagasi, ühisköökides tehakse süüa, vahetatakse muljeid, päevauudiseid. Kell 23 on öörahu ning enam välja ei saa. Siis on vähemalt kindel, et keegi ei lähe öösel ula peale ega skandeeri baaris “Antropovit!” ega laseks end kainestusmajja toimetada.

PS. Saatsin soolise võrdõiguslikkuse volinikule kaebuse, et miks tohivad maijooksust osa võtta ainult naised ning miks ei ole ühtegi eraldi jooksu meestele. Loomulikult ta mu kaebust menetlusse ei võtnud, kuna meestel pidavat kogu aeg jooksuaeg olema.

ANTON VILDE
kuival nagu Lembit



MUDA MIHKEL PAJATAB

Eurovisiooni lauluvõistlusest on juba mõnda aega möödas, kuid Leida pole ikka veel tasakaalu taastanud.

Ta elas asjale hingega kaasa. Lasi endale õmmelda kaks uut kleiti — ühe poolfinaaliks, teise finaaliks. Viimane oli kollane.

Leida istus tugitoolis nagu munarebu, pöidlad peos, ja pigistas nii kõvasti, et tekkisid verevalumid. Pöidlad olid sinised nagu templipadjad.

Järgmisel päeval olid Põhu Karla ja Tigu Evaldi prouad meil varakult kohal, et välja selgitada, miks Eesti laul eelviimaseks jäi.

Üksmeelne hinnang oli, et pealkirja pärast. Ameerika tänava asemel oleks võinud võtta ükskõik millise uulitsa nime, kas või Luuavarre tänava, ja koht esikolmikus oleks kindlamast kindlam olnud.

Sellisel ajal, kui naised mingit teemat arutama hakkavad, on kõige õigem uks enda järel kinni panna ja võtta kurss poe poole.

Filosoofid olid kohal, väljaarvatud üks kindel kunde. Meestega juttu vestes selgus, et too pidi kodus sügava stressi all kannatama.

Stressi põhjustasid põhjanaabrid, kes pidid meist rohkem jooma. Sellist solvangut nõrgema närvikavaga mehed välja ei kannata.

Lubasime kõik annust poole võrra tõsta, kui vaid leiame sponsori, kes meid finantseeriks.

Filosoofid tegid ettepaneku hakata valima aasta joodikut. See tiitel paneks kindlasti rohkem jooma ja võib-olla ühinevad üritusega ka karskusseltsi liikmed.

Soomlastest peame ette saama — olgu või joomises.



VAATAKS TÕTT

KRISTINA MÄND: “Geipaarid peavad kõvasti vaeva nägema, et lapsi saada — juhusel seal ruumi ei ole.”

Eesti Päevaleht, 2. november 2005



TÕRRE PÕHJAST

Enamikus autodes, mis meie teedel sõidavad, istub vaid üks inimene — tavaliselt juht.

BBC uudisteankur CAROL MALIA



TÕSI TAGA

- Teatud asju ei tohi keegi teada.

- Pügades elab ära paremini kui rügades.

- Perevägivald algab juba pulmakellade löömisest.

- Kui ei taha nina pihta saada, hoia silma alt kõrvale.

- Parem madalseis kui kõrge kukkumine.

ANDRES ÜLVISTE