Rahuliku ilmaga on tingimused ebasoodsad pilvekihi hajumiseks ja seetõttu on taeva selginemiseks võimalused väikesed. Lõunakaare tuul on enamasti nõrk. Õhutemperatuur on öösel 3..8, maapinnal langeb 0°C lähedale, päeval 7..11°C.

Reedel (9.11.) liigub Läänemerele väike ja väheaktiivne madalrõhulohk ning lõunavoolus kandub selle piirest niiskust ka meile. Suuremat sadu ei tule, aga madalast hallist pilvekihist piserdab siin-seal nõrka vihma. Kagutuul muutub veidi tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 5..9°C.

Laupäeval (10.11.) laieneb Põhjamerelt madalrõhkkonna serv üle Skandinaavia ja selle serva mööda kandub niiskust ka meile. Sajab nõrka vihma. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 1..5, rannikul kuni 8, päeval 4..8°C.

Pühapäeval (11.11.) liigub madalrõhulohk üle Läänemere ja toob päeva peale tihedama vihmasaju. Kagutuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, rannikul kuni 7, päeval 3..8°C.

Esmaspäev (12.11.) tuleb madalrõhkkonna servas sajuhoogudega. Puhub väga tugev kagu- ja lõunatuul, päeval pöördub edelasse ja veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 2..6, saartel kuni 9, päeval 7..11°C.
NOVEMBRIKUU PROGNOOS
  • Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires (norm -0,3..+4,0°C ) või sellest kõrgem. Sademeid on normi piires (norm 51..79 mm) või vähem.
  • Kuu esimene pool on suhteliselt rahulik ja väheste sadudega. Ilma teevad sageli kõrgrõhualad keskmega peamiselt Venemaal. Õhuvool toob lõunast ja edelast suhteliselt sooja õhku ning vaid harva langeb õhutemperatuur sisemaal alla 0°C.
  • Kuu teine pool tuleb muutlikum. Atlandilt liiguvad üksteise järel madalrõhkkonnad üle Skandinaavia põhjaosa, vahel ka üle Soome.
  • Lääne- ja edelavoolus kandub ookeanilt Läänemere äärde ikka sooja, aga märksa niiskemat õhku. On sajusem, ülekaalus on vihm, vahel harva sajab ka lörtsi. Sageli tõuseb edela- või läänetuul tugevaks, pole välistatud ka sügistormiks paisumine.

Allikas: Riigi Ilmateenistus