Nädalavahetuseks jääme küll madalrõhuvööndisse, kuid aktiivseid protsesse meie läheduses pole ja nii on sajuhooge ainult kohati ja suurema tõenäosusega rannikuga piirnevatel aladel. Õhutemperatuuri kõver võtab suuna allapoole ja nädalavahetusel saavad suuremas osas Eestis valitsevaks miinuskraadid samuti jääb päevane maksimum null kraadi lähedale.

Selline külmapoolne väheste sademetega ilm püsib kuni kesknädalani, kui Skandinaavia lõunaosast liigub aktiivne tsüklon Soome suunas ja selle lõunaservas toob tugev edelatuul meile soojust ja niiskust. Sellise ilmapildi maalib meile Euroopa mudeli (ECMWF) arvutus.

Ameeriklaste mudeli (NOAA) järgi jääme pühapäeval lääne-ida suunalisse tsüklonite tandemi meelevalda. Sajab peamiselt lund ja lörtsi ning selline ilm jätkub järjest nõrgenevat sadu andes kuni kolmapäevani. Kolmapäevaks arvutavad ka nemad Atlandilt uue tsükloni saabumise, kuid selle trajektoor on märksa põhjapoolsem kui Euroopa keskuse mudelil, seega madalamat temperatuuri ja nõrgemat tuult.

Kas järgmise nädala alguse ilm jätkab sisse tallatud raja käimist või võtab talvisema näo, teeb otsuse eelolev pühapäev.