"Linnas metslooma nähes on kõige mõistlikum hoida ennast temast ohutus kauguses. Helistades hädaabinumbril 112 või keskkonnainspektsiooni numbril 1313, on hea, kui osatakse öelda looma võimalikult täpsed koordinaadid. See hõlbustab päästjatel looma kättesaamist," märkis Põhja päästekeskuse pressiesindaja Pealinnale.

Autoroolis olles metslooma nähes on kõige mõistlikum vähendada sõidukiirust või jääda hoopis seisma. "Põdrad on suured loomad, kes liiklusesse joostes tekitavad seal paraja segaduse ning on ohtlikud endale ja teistele," lisas pressiesindaja.

Ulukiekspertide kinnitusel on kevad aeg, kui noored metsloomad võivad uue elupaiga otsimisel sattuda linnadesse. Sageli satuvad linnatänavatele just noored põdravasikad, kes inimesi märgates võivad sattuda paanikasse. Tavapäraselt on tegemist veidi üle aasta vanuste loomadega, kes on kevadel emalooma juurest lahkunud ning asunud iseseisva elu alustuseks otsima uut elupaika. Loomad satuvad linnatänavatele peamiselt öötundidel ning kui hommiku saabudes hakkavad inimesed liikuma, võivad loomad paanikasse sattuda ja ei suuda enam leida teed linnast välja.