Mida ma tean promillidest

aint ühe õlle

ütles torru puhudes

tegelt hambasse

A. ITSKOK

  



INNA VAATLUS

INNA AEG

kah kooliminija

Oh sa pühade püss!

Meie kandis läks teadmistepäev kenasti: lävepakuküsitluse järgi ei liialdanud esimesel koolipäeval alkoholiga 12% gümnasistidest, 19% üheksandikest ning 21% viiendikest. Teiste klasside kohta andmed alles puuduvad või on lünklikud.

Samuti on rõõm teatada, et mullu suitsuprii klassi tiitli võitnud IVb sihib ka sel õppeaastal konkursi esikohta - terve klass kavatseb terve selle õppeaasta mitte ainsatki sigaretti teha.

Kuidas nad seda suudavad, pole veel teada. Kindel on, et konkurents on tihe - kuulu järgi hingab IIIa juba kuklasse.

Me siin minu vanamehe Aini ja naabri-Maimuga hakkasime valimisteks valmistuma. Võtsime stardipositsioonid sisse. Kõigepealt töötame, siis võtame Türi ja seejärel Tallinna ning ajame Eesti asja ja olemegi uhke Eesti üle!

Kui juba valimistele jutt läks, siis ma ei ole ikka veel aru saanud, miks on reformil maskotiks just kollane orav ja keskil roheline ninasarvik. Kas olen mina värvipime või milles asi (sots ma igatahes ei ole!), aga orav ei ole ju kollane ega ninasarvik roheline.

Ei tea, kas neil äkki mõni haigus küljes või? Igatahes vajab olukord veterinaaride kiiret sekkumist.

Küll meil jätkub geeniusi! Samal ajal kui käib kampaania "Joome poole vähem", tuli keegi välja seaduseelnõuga, et pargipingil joomise eest enam trahvi ei tehta.

Seega: joo avalikus kohas pingil nii palju, et süda lustib! Joo kohe poole rohkem! Hea meel on tõdeda, et riigis käivad asjad ühte jalga.

Meie alevi mehed ongi härga täis - lakuvad päevad läbi poe juures pingil nii et seda nägu. "Me katsetame uut seadust - et kas peab vett või ei," ütles kõige kainem töllmokk, kui julgesin öelda, et vara veel.

Kuid see pole veel kõik. Meie alevi pood tuli välja kampaaniaga, mis kestab terve septembri esimese nädala - ostad kaks pudelit viina, saad noa pealekauba!

Kohalik autoremonditöökoda tuli aga välja veel parema superpakkumisega. Kui ostad autole uued rehvid, saad kolm rehvi nelja hinnaga - üks on prii! Tasub kiirustada, sest kiirem valik on ainult parimatele.



MUDA MIHKEL PAJATAB

2020. aastal on plaanis olümpiamängude kavva suruda uus ala - postitants. Uudisest haarasid kinni meie postiljonid, kes lubasid olümpiale pääseda ja hakkasid juba uuema aja rahvatantse õppima.

Filosoofid tunnevad heameelt selle üle, et september on alkoholivabaks kuuks kuulutatud. Nüüd ei pea enam kella vaatama, vaid võid märjukese muretseda täiesti suvalisel kellaajal.

Oktoobriga on lood veidi teised. See on teadagi viinakuu ja siis peab tarbima ainult haljast, kuid nemad on siiski plastõllesõbrad. Küll nad selle kuu kuidagi ikka üle elavad.

Ehkki pealinnas ja mujalgi käib juba kõva valimiseelne tsirkus, võib meie külavanem Mäidu Äädikas täiesti rahulik olla. Mäidut ei ohusta ükski teine kandidaat, kuna ta on rahvale juba nii palju lubanud, et teistel kandidaatidel jääb fantaasiat tublisti vajaka.

Mäidu lubas kõigile pensionäridele, et ehitab igaühe hoovi kiriku ning selle kõrvale istutab rahapuu, mis hakkab peagi vilja kandma.

Lubaduste hulka kuulub ka vananaistesuvi kuni märtsini, mil teatepulga võtab üle kevad. Mäidu pole unustanud ka loomapidajaid, vaid lubas neil kõik karielajad välja vahetada suurema udaraga lehmade vastu. Siis võib näha tõelisi piimajõgesid.

Veel veidi kannatust ja Luuavarre elu muutub tundmatuseni. Elagu valimised!



VAATAKS TÕTT

Venemaa peaminister VIKTOR TŠERNOMÕRDIN: "Me hakkame veel nõnda elama, et lapsed ja lapselapsed ei jõua meid ära kadestada."

Argumentõ i Faktõ, 16. jaanuar 1997

TÕRRE PÕHJAST

Kõige raskem on poliitikutel meeles pidada neid asju, mida nad öelda ei tohi.

COLUCHE


ABIKS ELULE

Kui mees enne tööpäeva algust veel võõraid naisi vahib, ent pärast enam mitte, pakub töö talle täielikku rahuldust.

ÕNNE NÕU



TÕSI TAGA

Uus dirigent pani puhkpilliorkestri vägevalt puhuma. Varem oli ta liikluspolitseinik.

HEIKI MAIBERG

1. septembril sai Saku suurhallist Soku suurhall.

TARMO VAARMETS

- Röövlitel on stardipaketis stardipüstolid, timukatel stardipakud.

- Kui loll põlvega tagumikku saab, unistab ta paremast põlvest.

- Rumalukese arvates on merehädas abi maani kleidist.

- Kui sulle õhku müüakse, pead hingetoru pealt võrgutasu maksma.

- Algul leivad ühte kappi, pärast ka juhtmed kokku!

ANDRES ÜLVISTE

PAETISME

- Pärast valimisi lubadustega ei vehita.

- Leivad ühte, armukesed teise kappi.

- Õpilased läksid tarkust taga nõudma, õpetajad raha.

- Loomakaitsjad nõuavad kirbutsirkuse keelustamist.

JÜRI PAET