kus ehtne üritus

seal ühtne eritus

A. ITSKOK


Nägemused Riigikogus

Kuna tööpuudus ei näita erilisi vähenemise märke, korraldati Riigikogus arutelu, kus kõik poliitilised jõud tutvustasid oma nägemusi tööpuuduse vähendamisest.

Esimesena astus parlamendi kõnepulti Sotsialistliku Rahvapartei esimees Artur-Bernhard Treipink, kes oli tööpuudust puudutava nägemuse saanud eelmisel õhtul üksildasel metsarajal kõndides.

Nägemuses oli kogu rahvas üksmeelselt koondunud Sotsialistliku Rahvapartei ümber, kõik inimesed olid rõõmsad ning tööpuudusest polnud jälgegi. Sõnaraamatutes ei olnud sellist sõnagi. Suurem osa inimesi kasvatas ise sigu ja lambaid, ülejäänud aga pidasid lehmi ning kasvatasid kartuleid. Kõikidel oli väga palju süüa.

Järgmisena tutvustas oma nägemust Isamaalise Oravapartei esimees Pähkel Juhhei, kellele oli tööpuuduse kaotamisest kõnelev nägemus kangastunud pühapäeva öösel vastu esmaspäeva nähtud magusas unenäos.

Tema nägemuses maksid kõik Euroopa Liidu riigid Eestile suhkrutrahvi ja rahval oli nõnda palju raha, et tööl käia polnudki vajagi. Lisaks hakkas Holland maksma Eestile munatrahvi ning Saksamaa sealiha- ja õlletrahvi ning Eestist sai veel rikkam riik kui maailma viis kõige rikkamat riiki kokku.

Viimasena tutvustas oma nägemust Keskmike ja Õigusjärgsete Kehvikute Partei esimees Valdur Rindkere, kes sai oma nägemuse pärast pingelist kohtumist valijatega.

Tema nägemuses oli kõigil kõike ja mitte kellelgi polnud mitte millestki puudust. Põllud ja viljapuuaiad andsid oma saaki kaksteist korda aastas, mida koristasid naaberriikidest palgatud sulased, samal ajal kui eestlased laulsid neljajalgses trohheuses regilaule ning tantsisid labajalavalssi.

Nägemuse lõpus kasvas väikesest seemnest kasvama pandud Talse taevani ning seda mööda üles ronides pääsesid pensionile jäänud erakonnaliikmed otse taevasse.

Talse asemel hakati rahva rikkust mõõtma USA presidendi Barack Obama kingitud hiigelsuure Dow Jonesi indeksiga, kuna rikkus oli kasvanud nii suureks, et ühegi muu mõõdupuuga seda enam mõõta ei saanud.

Oma nägemuse tööpuuduse arutelust edastas

SERGEI KRAANA

Pilt: Tarmo Vaarmets




VILDE VAADE

Olen viimasel kahel nädalal saanud nii palju vihjeid, et oleks patt neid ainult enda teada jätta.

Nagu mulle siseministeeriumi pee-ärri-tüdrukud vihjasid, on siseminister Pomerants kokku luuletanud kohe täitmisele mineva korralduse: kõik asulad, teiste seas maa-asulad, kes ei tule endaga mitte kuidagi toime, nimetatakse nüüd ja igavesti ümber masulateks.

Selle nimekirjaga saab tutvuda ministeeriumi valvelaua juures, ja kui olete valvur-politseinikust mööda saanud, siis ka teadetetahvlil.

Tallinna linnaisad ei küsi elanike käest ainult seda, kui kiiresti autod kesklinnas sõita võivad, vaid ka seda, milliseks kujuneb jalakäijate piirkiirus.

On kuulda olnud, et uue korra järgi võivad tallinlased (rahvastikuregistri 1. mai andmetel) liigelda kiiremini kui mujalt Eestist tulnud inimesed.

Kiirust hakkab mõõtma mupo, selleks luuakse uus osakond (jalakäijate ja nendega seotud kiiruse mõõtmise talitus) ning palgatakse konkursi korras 112 töötajat. Valik on juba tehtud.

Viimased uudised meie pealinna tööka linnavalitsuse mailt teatavad, et peagi pannakse kurat teab kuhu keset linna püsti skulptor Tauno Kangro kivikuju. Autoportree või nii. Kunstnik ise paneb oma büsti püsti.

Nii olevat kombeks juba vanadest aegadest saati, et kes linnale palju annab, see ka ise pronksi valatakse. Võimalik uus asukoht on Tõnismäel Rahvusraamatukogu ja trollipeatuse vahelisel maa-alal.

Uudiseid ka Rahvaliidu mailt. Nagu salakõrv teatas, lähevad partei hallimad pead varsti suvetuurile mööda Eestimaad. Söögi-joogi kõrvale pakutakse ka lusti ja rõõmu. Täpsemat infot ja esialgset esinejate nimekirja vaata Rahvaliidu koduleheküljelt. Kuid kes tahab etendusele piletit, see peab kiirustama, sest kohtade arv on piiratud.

P. S. Armas lugupeetu, kes sa kutsusid mind töörahvapühal talgute korras Toompeale valitsusele jõudu ja jaksu soovima ning lubasid selle eest vaba päeva anda. Palun täida oma kohus ja anna mulle ametlikult vaba päev, ma ei jõua enam oodata.

ANTON VILDE

kirjasaatja masulast

Pilt: Tarmo Vaarmets

MUDA MIHKEL PAJATAB

Luuavarre filosoofid rääkisid poe juures, et pealinnas on üks noormees ühele naisterahvale ooperisaalis abieluettepaneku teinud ning jaatava vastuse saanud.

Nüüd plaanitsevad mehed meie ainukesele vanatüdrukule Mäda Ainole sellest pajatada ja soovitavad samuti ooperiteatrit külastada. Äkki juhtub etendust jälgima mõni noormees, kellel samuti naisevõtuplaanid ja pimeda juhuse tõttu võib loos langeda Ainole. Mõtle kui tore — lähed üksinda suurt kunsti vaatama, aga koju tuled juba kahekesi!

Meil olid siin kahel päeval talgud. Esimese talgupäeva märksõnaks oli “Viime ära!” ja teisel päeval “Teeme midagi!”. Viisime kogunenud taara taarapunkti ja järgmisel päeval tähistasime õnnestunud esimest talgupäeva. Nüüd vaatame taara pealt, et oleks veel ühte talgupäeva vaja.

Ühel õhtul teatas Leida, et on kirjutanud luuletuse ja kange tahtmine on sellega teleka luulesaates esineda. Luuletus oli järgmine: “Tõusin hommikul vara. Läksin posti tooma, kuid lehti polnud veel toodud. Heitsin uuesti sängi.”

Julgustasin Leidat ja ütlesin, et see peaks saatesse hästi sobima.

Nüüd on meie lasteaias tekkinud paanika. Normide järgi on igale lapsele mõeldud ruumi 4 m2. Luuavarre lasteaias tuleb iga lapse kohta 6 m2. Mida teha üleliigsete ruutmeetritega? Kuidas neist vabaneda? Ehk annaks keegi tarka nõu, et saaks ruutmeetrid seadusega kooskõlla viia.


VAATAKS TÕTT

ANDRES LANGEMETS: “Poliitiline demokraatia on tõeliselt võimalik ja rahvapärane siis, kui poliitikud on niisama lollid nagu keskmine kodanik.”

Sirp, 19. jaanuar 2001



TÕRRE PÕHJAST

Tead, kui loll on keskmine mees? Jah, ja definitsiooni järgi on pooled veel lollimad.

J. R. “BOB” DOBBS


TÕSI TAGA

  • Marurahvuslane jagab Maarjamaa asukad eestlasteks ja tagurlasteks.
  • Lasnamäe bussis rahu säilitamiseks tuleb panna validool riigikeele alla!
  • Pronkssõdur viis integratsiooni uuele tasandile — tegi lõimumisest sõimumise!
  • Lasnamäe kaagid harrastavad keelepeksu — nii kui riigikeeles räägid, saad peksa.

ANDRES ÜLVISTE



PAETISME
  • Loomakaitseselts tegi teatavaks, milliseid taimi ei tohi murda: varsakabi, kassikäpp, hundinui, karuputk, lõvilõug, hiirehernes, pääsusilm.
  • Miks ei tehta operatsioonidel juurdelõikust?
  • Suvel heinaliste töö aina kuhjub.

JÜRI PAET