Eilsel ameti pressikonverentsil vastas ameti pressiesindaja ajakirjanike küsimustele seoses hiljuti avaldatud teadetega selle kohta, et mitmed indikaatorid, sealhulgas näitajad ja tulemused, on võrreldes eelmise perioodiga märgatavalt kasvanud.

Ameti pressiesindaja sõnul vastab tõepoolest tõele, et mitmed olulised näitajad ning indikaatorid, aga samuti tulemused, on võrreldes eelmise perioodiga märgatavalt kasvanud.

Pressiesindaja sõnul on lisaks eespool mainitule suurenenud ka strateegilised näitajad, mille kasvu analüütikud veel eelmisel perioodil ennustada ei julgenud.

"Strateegiliste näitajate puhul on oluline just nende tõus pikemas perspektiivis," selgitas pressiesindaja. "Lühiajalise kasvu näitajad on aeg-ajalt ka kahanenud, mis kajastub ka hiljutise uuringu tulemustes."

Kohal viibinud ajakirjanike täpsustavatele küsimustele hiljutise uuringu kohta vastas ameti pressiesindaja, et uuring oli esinduslik ning viidi läbi just nimelt selleks, et välja selgitada mitmete indikaatorite kõverad, mis iseloomustavad näitajate kasvu ja kahanemise trende erinevas kontekstis nii ajaloolises perspektiivis kui ka makromajanduslikus keskkonnas.

"Mõnevõrra tekitab muret mõne näitaja lähenemine psühholoogilisele piirile olukorras, kus indikaatorid eeldavad stabiilset kasvu, kuid tulemustest seda veel näha ei ole," lisas ameti pressiesindaja.

"Pikemas perspektiivis pole siiski muretsemiseks põhjust," leidis ta, "sest kõige tähtsamad on alati lõplikud tulemused, mis ei selgu enne järgmise perioodi lõppu."

Ameti pressiesindajale esitati mitmeid küsimusi ka järgmise perioodi eeldatavate tulemuste kohta.

"Siinkohal ei tahaks hakata spekuleerima," lausus pressiesindaja, "ja seetõttu esitan vaid oma isikliku arvamuse. Kuid vaadates eelmiste perioodide indikaatoreid, näitajaid ja tulemusi, võib üsna kindlalt väita, et tulemused võivad paraneda. Aga seda vaid juhul, kui indikaatorite kasv ja näitajate tõus sellele olulise tõuke annavad."

Ameti pressikonverentsil käis

UURIV AJAKIRJANIK



KIIKS

kus tänaval

  libedad kohad

seal kukuvad

  kobedad lihad

ENGRAM



INNA VAATLUS

INNA AEG

vana madu

Seoses hiljutise kriisiolukorraga Kagu-Eestis kogunesime alevinaistega kriisikoosolekule, et anda hinnang olukorrale riigis. Eelmise nädala kõige kõvem uudis oli kahtlemata see, et lumi tuli maha ja valgeks läks maa, 28 illegaali nüüd edasi ei saa.

Samal ajal kui vietnamlased Kagu-Eesti metsades üle piiri silkasid, panid piirilähedase Misso mehed püsti lumest tanki. Paremat ajastust annab otsida.

Suuskadega piirivalvuritel oli sissetungijate kättesaamine muidugi nagu lumme lasta. Hea, et nad enne Tartu maratoni peaproovi teha said.

Bonnieri preemia prominendina tean, et illegaalid tulid heas usus ja lootuses Eestisse, et osa saada Misso kampaaniast "Tule maale!". Nad tahtsid jääda Missomaale, seal talud üles vuntsida, sisse kolida ja külaelu aktiveerida.

Miks neil ei lastud elavdada väsinud olemisega maaelu, miks neid sõna otseses mõttes peteti? Ma ei tea. Igatahes nõme käkikeeramine enne sõbrapäeva!

Teistel andmetel tahtsid võõramaalased osa saada hoopis Meremäe valla maale kutsumise kampaaniast. Nad olid kuulnud, et iga uus meremäelane saab koti talvekartulit ning tagatipuks veel taskusse Meremäe passi.

Ei saa välistada sedagi, et nad tahtsid lihtsalt tulla Eesti Vabariigi 95. aastapäeva pidustustele.

Teen ettepaneku, et piiri ääres võiks olla taksoteenus. Et saaks kuiva jalaga otse metsatukast lähimasse bussipeatusse või suisa linna.

Kuna me illegaalide seas üha popimad oleme, ei teeks paha, kui Meremäele või Luhamaa kanti püsti panna idamaine teenusekeskus. Et külalisi lahkelt, sõbralikult ja soojalt vastu võtta.

Seal võiks olla Aasia köök, kauplus, pediküür-maniküür-juuksur. Vahest esitame regionaalministrile projekti ja saame 20 000 eurot toetust keskuse rajamiseks?

Jõudsime alevinaistega kriisikoosolekul järeldusele, et kui varsti Võrumaal Vietnami köök avatakse, siis on selge, et kõiki metsast kätte ei saadud.

Nagu ma aasta lõpul ennustasin, nii ka läks: minu elektriarve on varasemast priskem ja nii hakkabki olema. Olen enam kui kindel, et täppi läheb ka järgmine ettekuulutus: arve saab makstud.

Tähelepanu! Maoaasta alguse puhul maovähendusoperatsioonid poole hinnaga.



VAATAKS TÕTT

JUKU-KALLE RAID: "Kui ma tunnen, et hakkan pehmeks jobuks muutuma, siis ma lähen kohe poliitikasse."

Arter, 17. jaanuar 2004



TÕRRE PÕHJAST

Igaühel peaks olema vähemalt kaks sõpra - üks, kellega rääkida, ja teine, kellest rääkida.

TUNDMATU AUTOR



PAETISME

- Et üürnikust lahti saada, tuleb endale uus eluase soetada.

- Pimekohtingul pole lootustki, et vastaspool sind iluga pimestaks.

- Nukuteatri skandaali lahendab nukuvalitsus.

- Loomade varjupaigas makstakse koerapalka.



JÜRI PAET

KIIL JA KERJANDUS

Eestlasel on maks ja kops

  arterid ja veenid.

Äkki selgus (vaat kus lops!):

  matsil on ka geenid!

PIRN



AMET EI RIKU

- Kiilaspea piidles kammi.

- Viru lind oli nokastanud.

- Alfaisane kartis gammakiirgust.

- Käemehel oli käsi sees.

ANDRES ÜLVISTE



LUGEJA KIRI

Lugupeetud Villem Sakspere!

Kas vastab tõele, et elekter on meil häbemata odav, nagu väidab mu vanameessõber? Mul maksis see jaanuaris 15 senti kilovatt-tund.

KREETA KARBU

Kitsekülast

  

Lugupeetud Kreeta Karbu!

Vastab. Elektrienergia on meil üks odavamaid, eriti võrreldes viinaenergiaga.

Näiteks on 1 kg rukkileiva Ruks energiasisaldus 2260 kcal ehk 2,62 kWh. 800grammine Ruks sisaldab 2,1 kWh ja maksab 1.15 €. Seega maksab leivaenergia 55 s/kWh.

1 kg kartulit sisaldab energiat 0,9 kWh ja maksab 0.45 €. Kartulienergia maksab 50 s/kWh.

1 liiter 2,5% piima sisaldab energiat 0,7 kWh ja maksab 0.63 €. Piimaenergia maksab 90 s/kWh.

Ent pudel viina sisaldab energiat 1,34 kWh ja maksab 6 €. Viinaenergia maksab 450 s/kWh.

VILLEM SAKSPERE

tühjatoimetaja