Joodik lakkus hubaselt

kuni hukkus labaselt.

ANDRES ÜLVISTE



INNA VAATLUS

INNA AEG

inimtaandarengu andmekandja

Viimane nädalavahetus oli hullupööra kiire - mõtlesin juba, et nüüd tõmbavad küll vanaeide lõhki.

Päeva algul sõitsin rongiga Tallinna. Kõigepealt vaatasin zoopargis üle ninasarviku uue puuri.

Mida see küll peaks sümboliseerima? Kas on see taktikust suure juhi hästi läbi mõeldud lüke või on tõesti kapolt ja prokuratuurilt enne valimisi tulemas jõulisi tegusid? Kas puurielanik saab siis automaatselt immuniteedi?

Siis läksin lauluväljakule. Seal oli naistekari koos, et ühiselt jooksma ja kõndima minna. Tegin massipsühhoosis ja -hüsteerias minagi kepikõnnidistantsi ära.

Mu vanamees Ain, kes tee ääres mulle loiult kaasa elas, arvas muidugi, et teda ja teisi mehi on selle maijooksuga diskrimineeritud.

Olgu mis on, aga aru ma ei saa, miks peab selle eest kellelegi raha maksma, et kusagil Tallinnas ühises karjas kepikõndi teha. Minge metsa ehk moodsas keeles kergliiklusteele ja kepitage nii, et vähe ei ole.

Pärast rahajooksu seadsime sammud Türi lillelaadale. Siis põrutasime, taimed ja istikud kaenla all, tasuta muuseumiööle - seekord Tartusse AHHAA keskusesse. OHOO, milline järjekord ees oli!

Seisin oma poolteist tundi. Kui sisse sain, vaatasin selja taha - järjekord ikka pikem kui paeluss. Üle 250 inimese korraga sisse ei lastud, seega pidi suur osa massist õues vihma ja äikese käes passima.

Aga eestlane kord juba on rahulik ja kannatlik - ikkagi seitsesada aastat orjapõlve seljataga. Ja tasuta kah veel!

Pärast muuseumiööd läksin Tartus ammuse sõbranna Jänese Laine juurde, et natuke doktoritöö üle diskuteerida ning idee- ja metatasandil mõtteid vahetada.

Samuti vaatasime Eurovisiooni laulujoru. Musta Aadu tuli ka hiljem kampa, tegime mõned veinid. Tossuga või tossuta - selles oli küsimus!

Mul on hea meel, et riiklikult üliolulise küsimusena (palju olulisem kui kaks uut lauset piirilepingus Venemaaga) sai lavatossu tekitamine meie laulule lahendatud.

Järgmine hommik algas kerge europohmelliga - oli mul siis vaja poole ööni üleval olla, et teada saada, kes kellele punkte andis. Fakt on see, et kallist tossust suurt tolku ei olnud.



VAATAKS TÕTT

TAAVI RÕIVAS: "Meie Sotsiaalministeeriumis ei soovita kasutada mitte väljendit "riskipere", vaid "lapsed, kelle kasvukeskkond ei taga parimal võimalikul viisil lapse individuaalsete vajaduste rahuldamist".

Riigikogu, 25. märts 2013



TÕRRE PÕHJAST

Pea meeles, et pooled meie arstid lõpetasid ülikooli oma kursuse tagumises pooles.

AL MCGUIRE



PAETISME

- Mürgiste seente söömine võtab sõnatuks.

- Meestel käib raseerimine vastukarva.

- Toorest liha võib süüa siis, kui see hamba all ei karju.

- Mul on raha nagu muda põua ajal.

JÜRI PAET



PEALT KUULDUD

GRETE (6): "Emme, kas tead, kuidas inimesed vanasti rääkisid? Kõikide sõnade lõppu pidid ütlema majee. Mitte istu, vaid istumajee. Ja magamajee ja söömajee."



SÕNAL SABAST

- Naisele loki soeng, mehele soki loeng.

- Õpilasel karuaabits, õpetajal arukaabits.

- Emal kasvab targu võsu, isa maksab võrgutasu.

- Tigu käib ajaga sammu, sajajalgne sajaga ammu.

TARMO VAARMETS



VASTUS VÕLGU

- Kas elumees ajab alla andes käpad büsti?

- Kas siis, kui suu vett täis, käib keelekümblus?

- Kas elundidoonorilt saab abi ka siis, kui mõni kruvi puudu on?

- Kas kohtunik tohib mängureeglitele vilistada?

ANDRES ÜLVISTE