ülemäära üle uhke

norib ilmarahvalt muhke

A. ITSKOK

INNA VAATLUS

INNA AEG

Lillo fänn

Laupäeval, 25. mail, selle aasta kõige vägevama täiskuu ajal pidas Reformierakond üldkogu. Ilmselt täiskuu mõjul valiti juhatusse ka K. Lillo, üks mullu samal ajal lahvatanud rahastamisskandaali võtmetegelasi. Ei teagi nüüd, kas naerda, nutta või kaasa tunda.

Kui mina sammud üldkogule seadsin (läksin bussiga juba päev varem kohale), kostitasid seal ukse ees mõned keskerakondlased oravaid seemnetega.

Võtsin ka peotäie. Kõht oli ju tühi. Ausalt öeldes läks paremaks ja helge mõistus tuli tagasi.

Oravate üldkogule mind kui rahvuslikku eesrindlast ja muidu huvilist sisse kuulama-vaatama ei lastud. Passisin akna taga nagu vaene sugulane.

Kahetsesin, et pole kaasa võtnud plakateid, millega oleks saanud end kuudlavaks teha. Pärast pikka passimist akna taga lageda taeva all vihma käes viskas mul ära. Ilmselt oli oma mõju ka täiskuul.

Tundsin kohe, et nüüd vajan rahustit. Mina pean rahustit saama! Vaatasin käekotti: pole. Seadsin siis sammud apteeki, et rahustit osta. Ja oh issand! Mida see euro küll hindadega on teinud? Rahusti hinda nähes sattusin täielikku hüsteeriasse.

Põgenesin padavai apteegist, istusin bussi peale ja sõitsin koju tagasi. Bussis manasin silme ette Reformierakonna üldkogu ning uskuge või mitte, aga rahunesin maha ja jäin tukkuma.

Kodus ootas vanamees Ain. Tal oli mulle üllatus. "Vanamoor, kas sa tead, et sügisel ilmub uus ÕS ja seal ei öeldagi enam, nagu oleks sõna "neeger" neutraalne?" küsis Ain.

Ei osanud ma öelda musta ega valget. Kohkusin selle peale rohkem kui Lillo valimise peale.

Õhtul vaatasin telekast Tallinna TVd. Sain uudistest teada, milline oli reedene olukord Tallinna liikluses: hullumaja Paldiski maanteel. Siis sain veel teada, et ka Paldiski maanteele märgitakse maha BUS-rajad. Kas tõesti usutakse, et tänu sellele jääb Paldiski maanteel hulle vähemaks?

Kes teab mulle öelda, kas e-sigareti kõrvale tulevad ka e-viinad, e-õlled ja e-veinid?

Ma tahaksin oma vanamehega nii väga tervislikult elama hakata - ei jõua enam vanamoodi.


MUDA MIHKEL PAJATAB

Varsti saab juba kaks nädalat võistlusest mööda, aga mina ei tea ikka veel, mis sõnad meie eurolaulul on, viisist rääkimata.

Põhjus on väga lihtne. Niipea kui see laul raadiost või telekast kõlab, hakkab Leida täiel häälel laulma, nii et pisikese Birgiti hääl kaob meie pere esisoprani varju.

Lootsin, et ehk õnnestub vähemalt finaalis mõnd laulukatketki kuulda, kuni Leida vahepeal hinge tõmbab. Kus sa sellega!

Leida vaatas enne finaali oma garderoobi üle ja mässis ennast viimaks voodilinasse. Küljeluu oli selleks õhtuks oma hääle tippvormi ajanud ja suure erutuse mõjul karjus Oti "Kuulat".

Kui tema veel viimast salmi keevitas, oli ekraanil juba uus laulja,. Pärast sai ka ise aru, et on vale laulu laulnud.

Minule jääb see Eurovisioon vist elu lõpuni meelde. Leida lauluhäälest said mu trumminahad tõsiselt kahjustada ja ma oleksin nüüd kurt, kui poleks astri juurde läinud.

Tohtri jutule pääsemiseks kulus mitu tundi, sest ma ei kuulnud ega kuulnud, kui minu nime hõigati. Kui nägin, et tõbised on otsas, läksin lõpuks kutsumata kabinetti.

Tänu moodsale meditsiinile sain kuulmise jälle tagasi. Arst soovitas teha politseisse avalduse inimese kohta, kes on mind tahtlikult kurdistada üritanud.

Avaldust ma loomulikult ei teinud - Leida oleks politseis sellist märulit teinud, et jaoskonna kaks korravalvurit oleks kuulmise kaotanud.

Mulle võiks nüüd anda aasta inimese tiitli, kuna olen päästnud kahe inimese tervise.



VAATAKS TÕTT

MARET MARIPUU: "Haiglate loetellu lisatakse keskhaiglad, mille tervishoiuteenuse osutamise reaalne tegevuskoht asub väljaspool Tallinna ja Tartut."

Riigikogu, 15. mai 2013



TÕRRE PÕHJAST

Patriotism on veendumus, et su kodumaa on teistest parem, kuna seal oled sündinud sina.

GEORGE BERNARD SHAW



TÕSI TAGA

- 2012. Tänavu on sääskedega hästi. Neid on palju. Või vähe. 2013. Tänavu on sääskedega hästi. Neid on vähe. Või palju.



TIIT KOPPEL

- Hea, et kommunismi ehitamiseks pangalaenu ei antud.

- Las olla esinduskulud, sest tagandamiskulud on veelgi suuremad.

- Anatoomiast tean seda, et rahad pannakse enamasti rinda või pihta.

- Kui sulle koht kätte näidatakse, pole see kindlasti soe koht.

ANDRES ÜLVISTE


PAETISME

- Häda ajab härra raevu.

- Kui veri keema läheb, siis elu keeb.

- Enesearmastus esimesest silmapilgust.

JÜRI PAET