INNA AEG

Reformierakonna arendusjuhm

Halleluuja kõigile, kes suvekuumuses veel päris lolliks pole läinud!

Suvi on käes. Sest ajalehed kirjutavad sääskedest ja nende tapmise viisidest ning kartulimardikatest kui kõige kurja juurest suvisel põllul.

Minule kui elatanud inimesele sääsed ja nendega käsivõitluse pidamine meeldib. Sääsepinin arendab kuulmisvõimet. Kuulen sääski enda suunas tulevat - järelikult kuulen hästi, järelikult elan.

Peale selle arendavad tapvad liigutused koordinatsiooni, taiplikkust ja tähelepanuvõimet ning üleüldse on sääskede suunas kätega vehkimine liikumise kui sellise mõttes väga hea ja tervislik.

Käisin Tallinna lähedal Ojulandil külas. Tegime mõned veinid, kirusime Ansipit taga. Vaatasin üle ka Ojulandi tuhandeid eurosid maksva koti. Pole paha!

Kägu tegi selle peale ainult uuh-uuh-uu. Kui olime piisavalt vines, võtsime jutuks Lillo personaalküsimuse.

Lööge või maha, aga ma tahan näha neid tüüpe Reformierakonnas, kes kilekotimees Lillo juhatusse tagasi valisid.

Mida mu silmad veel kõike nägema ning kõrvad kuulma peavad! Issand, sa nägid seda ammu ja pole ikka veel müristanud! Eesti saab ju niimoodi hukka, ja millise riigi üle siis veel uhke saab olla? Kes ja miks küll hoiab teda pilpa peal?

Küll on Eestis autojuhtidel raske: talvel libe, suvel teetööd. Kui piirkiirus ka veel alla lastakse, näiteks 80 km/h peale, siis on täislaks.

Lugupeetud Valga linnajuhid! Kui Võru poolt Valgasse sisse sõita, on tee hullem kui kuumaastik. Isegi džiibiga sõitmisest pole seal kasu, mis siis veel vanast Ladast tahta, nagu mul noorusaegade päevilt veel istumise all on.

Valimised on tulemas. Olgu tee eeskujulikult korda tehtud ja jutul lõpp! Või ässitan teid ründama ja "Kaua võib!" hüüdma Ain Allase? Või kutsute mõne mainekujundaja ropu raha eest appi?

Ja lõpetuseks suvesoovitus.

Vaadake kindlasti Tallinna Televisioonist "Meedia keskpunkti", ja teie elu ei tundugi enam nii mõttetu. Parim huumor on garanteeritud (Lengi topeltgarantii!), tujuküllus samamoodi.


MUDA MIHKEL PAJATAB

Suveürituste korraldajatel käib äge rahva- ja raharebimine. Nagu alati, tuleb naisekandmist, köievedu, sangpommi tõstmist, rääkimata pallimängudest.

Filosoofid arvasid, et iga ürituse edu pant on puhvet. On puhvet asjalik, siis tehku esinejad, mis tahavad, pärast räägitakse ikka sellest, kui palju keegi jõi, mitte sellest, mida näha oli.

Kabi Ants ei taha naisekandmisest enam piuksugi kuulda - ta läheb selle peale kärna. Eelmisel aastal tahtis tõestada, et tema pole papist poiss, sest on tsemendikotte loopinud vasakule ja paremale.

Antsu kaasa pole aga mingi tühine tsemendikott, vaid daam oma parimates kilodes. Ants tassis kaasa küll finišisse ja õlad pidasid tal koorma all vastu, kuid jalad andsid järele ja on nüüd kõverad, nagu oleks ta äsja hobuse seljast maha astunud.

Kui Leida Rootsi printsessi pulmadest kuulis, otsis ta ka omaenda noorpõlvepildid üles. Tema olnud siiski noorpõlves nägusam ja koolis kutsutud tedagi printsessiks. Ju ta huumorikallakuga koolis käis.

Luuavarre kooli saatus on aga alles lahtine. Pole teada, kas see sügisel avatakse või suletakse. Põhjuseks õpilaste vähesus. Direktorihärral tuli mõte, et tuleks kõik õpilased istuma jätta - siis on koolielu vähemalt aastaks garanteeritud.

Luuavarres on loodud mitmejalgsete ja tiivuliste kaitsmise rühm, kes jälgib, et lojustele liiga ei tehtaks. Ükspäev tulid nad välja loosungitega, mis keelavad sääskede tapmise. Ega nad pikalt õues saanud olla - parmud tegid neile säru.

Peagi on jaanipäev ja me oleme Kolme M-i klubis juba programmi kokku pannud. Milline see on, jääb esialgu saladuseks.


VAATAKS TÕTT

ANTO RAUKAS: "Mina küll ei saa olla poliitikas, kui ma oma peaga mõtelda ei saa, vaid pean hääletama nii, kuidas mõni turakas mulle ette ütleb."

Arter, 18. märts 2006

TÕRRE PÕHJAST

Täisealised ei usu jõuluvanasse. Nad käivad valimas.

PIERRE DESPROGES


AMET EI RIKU

- Hundipassiga kettaheitja läks Ameerika jalgpalluriks.

TIIT KOPPEL

- Kehv näitleja mängis varuosi.

- Ilmatibi ametipostile joosti tormi.

- Taimetoitlane nägi nälga läbi lillede.

- Õige maksuametnik oskab raha lugeda ridade vahelt.

- Kalkunikitkuja tuli kodumaale kana kitkuma.

ANDRES ÜLVISTE



TÕSI TAGA

Ostja ei jäänud sõnniku kvaliteediga rahule, kuid ei leidnud sobivat epiteeti, millega kaupa iseloomustada.

NETI RENT