Kommionu võeti letti,

kolis kähku internetti -

seal saab liputada komme

täna, homme, ülehomme!

ANDRES ÜLVISTE

  


INNA VAATLUS

INNA AEG

Ajame uhke Eesti üle asja!

Minule teadaolevalt tuleb varsti müügile uus naistele mõeldud haljas, mis on eheda saaremaise maitsega ja mis hakkab kandma nime Sõnajalavesi. Kaks pudelit korraga osta tuleb soodsam kui ükshaaval selle järel poes käia.

Pärast seda, kui riigikogulane Andres (sots, nimi osaliselt muudetud) jäi väidetavalt ja kinnitamata andmetel keset istungit magama, tekkis rahval Riigikogu istungite vastu enneolematult suur huvi.

Klikke oli niisama palju kui viimase kahe aasta peale kokku. Ei saa välistada, et see võib olla Riigikogu pressiteenistuse avalöök suuremale mainekampaaniale, kuidas parandada parlamendi mainet rahva silmis.

Kui nii, siis oli see sotsidelt vägev valimiskampaania avalöök küll, aga tuletaksin neile meelde, et praegu on tulemas kohalikud, mitte parlamendivalimised. Nii et oleks pidanud end sebima Tallinna linnavolikogu istungile nimetatud toimingut teostama.

Samas olen kurb nende teiste väheste riigikogulaste üle, kes sel hetkel üleüldse suvatsesid saalis istuda ja siseministri ettekannet narkomaaniast kuulata ning kes ei märganud, millega kolleeg Andres parajasti tegeleb.

Vaadates talle otsa ning pannes oma nõiavõimed ja musta maagia jõud endas tegutsema, olen kindel, et see mees norskas.

Kas tõesti ei olnud seda saalis kuulda? Kas tõesti on meie rahvaesindajad nii osavõtmatud? Kas tõesti ei olnud võimalik teda müksata ja selle väikese heateoga päästa kogu saadikutearmee au?

Pärast neid vastamata küsimusi olen kindel, et see oli teadlik tegevus ja šantaaž, kui mitte öelda mõjuvõimuga kauplemine.

Lugesin ajalehest uudist, et uue arengukava järgi Savisaare püsiühendust ei tule. Hetk mõtlemist ja lugesin uuesti. Taipasin, et olin esimese ropsuga kiirustades valesti lugenud: tegu on ikka Saaremaa püsiühendusega.

Aga mine sa seda esimestki varianti tea. On käärid ja lindid võimalik, on kõik võimalik.

Annan teada, et käisin vallamajas ja kirjutasin oma korterisse sisse 31 inimest. Veel on ruumi, kiirustage!


MUDA MIHKEL PAJATAB

Järgmisel aastal on oodata majanduskasvu. See teeb meie külavanema Mäidu Äädika õige murelikuks. Mäidu kritseldab paberile igasugu variante, kuidas majanduskasv Luuavarrele ära mahutada.

Ta loodab siiski, et kasv ei tule liiga suur, muidu peaks naaberkülast ruumi juurde kauplema. Selline almuse kerjamine ei ole Mäidule meelt mööda.

Kätte on jõudnud aeg, kus õhtul läheb varakult pimedaks ja politsei soovitab hakata helkurit kandma.

Filosoofid on aga alustanud helkurivastast kampaaniat. Nemad väidavad, et helkuriga jalakäija on autojuhile kerge saak, keda alla ajada. Tume riietus on seevastu turvaline - jääd roolikeerajale nähtamatuks.

E-sigarettide kohta on neil samuti oma arvamus. E-suitsu tõmmata on niisama totter kui kinnise korgiga pudelist õlut juua. Õige mehe suits on ikka see, kus tubakas sees.

Leida organiseeris hiljuti seebivaatajate huviringi, kus külaeided kõik seebikad üksipulgi lahti harutavad. Pidi väga huvitav ja hariv ettevõtmine olema.

Iga päev tulebki uusi seepe muudkui juurde. Varsti on telekas nagu üks suur seebiladu. Normaalsetel meestel pole varsti enam mõtet teleka taha istuda. Peame kannatlikult iga-aastaseid spordisündmusi ootama.

Mis juttu saab siin olla võrdõiguslikkusest? Ikka ja jälle peame meie naiste pärast kannatama. Selline elu ajab nutma.


KIIL JA KERJANDUS

Darwini karma

hei ahv

roni tööle

muidu saad kinga

tuhvlit ja kalossi

idamaist punkt- ja

õhtumaist punkmassaaži

JÜRGEN ROOSTE

  


VAATAKS TÕTT

MEELIS ATONEN: "Selles mõttes on kohe kurb, et valimised toimuvad, sest inimesed käituksid ilmselt palju ratsionaalsemalt, kui valimisi ei oleks."

Postimees, 26. jaanuar 2008

TÕRRE PÕHJAST

Kui teed midagi sellist, mida sa hommikul kahetseksid, maga keskpäevani.

MARTY ZOBEL


ABIKS ELULE

Inimene, kelle perekonnanimi on Järgmine, ei seisa kunagi järjekorras.

ÕNNE NÕU


PEALT KUULDUD

Liikluspolitseinik peatab ühest teeäärest teise vänderdava auto, mille roolis on Siiri ja küsib: "Proua Sõnajalg, kas te olete alkoholi tarvitanud?"

"Ainult vett!" vastab Siiri, käsi südamel.

"Aga minu arust on teil veinilõhnad!"

Siiri paneb käed hardalt risti ja hüüab taeva poole: "Oo, Kristus! Sa tegid seda jälle!"


VASTUS VÕLGU

- Miks palkab ühepäevaperemeees hooajatöölisi?

- Kas liputaja lipukiri on tätoveeritud?

- Kas lasketiir on sihtasutus?

- Kas autolavka on enesemüümise kiosk?

- Kas liliputil on kergem ennast ületada?

ANDRES ÜLVISTE