Majaperemees võttis õues istet, kui äkitselt käis kõva särin, ragin ja raksatus, mis pani maja vappuma. Mees tundis, et alates peast käis kogu kehast läbi kõva surin ning ta kukkus käpuli maha. Seda, et õu on puutükke täis ja kask puruks, märkas ta hiljem ning arvab tagantjärgi, et küllap lõi pikselöök tal korraks pildi eest. Enesetunne läks pärast seda kiiresti halvaks, tekkis tugev peavalu, õhupuudus ning süda kloppis. Kiirabi viis mehe kaasa ning kolm järgmist päeva möödusid haiglas intensiivravis. Kiirabiarsti sõnul oli ime, et mees ellu jäi.

Sündmuskohal käinud ajalehe Koit ajakirjanik ütles, et äikselöök oli kase osaliselt lausa pilbasteks lõhkunud ning osa raskeid puutükke oli teravikkupidi masse tunginud. Ime on ka see, et mees ühegi laiali lennanud oksaga pihta ei saanud.

Lisaks peremehe tervisekahjule ja purustatud kasele läheb pikselöögi kahjude hulka ka läbikärsanud külmik. Koht on ka varem äikest ligi tõmmanud - viie-kuue aasta eest süttis äikselöögist laut ning ka kask on varem tabamuse saanud.