„Raske on pelgalt vaatluse põhjal öelda, millest tuli alguse sai. Tulekahju hakkas ilmselt levima aiamajast, mõõtudega 8 x 13, kust levis aiamaja juures olevasse sauna ning sealt edasi kõrval olevatele kruntidele, kus süttisid saun ning teisel krundil süttis majapidamishoone. Õnneks inimesi selles tulekahjus kannatada ei saanud,“ ütles Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Viktor Baloban.

V. Baloban lisas, et põlengu koha vaatlusel oli näha, et territooriumil oli ladustatud hulganisti kergesti süttivaid ehitusmaterjale, mis kahtlemata aitasid kaas tule levikule kõrval olevatel kruntidel asetsevatele ehitistile.

Päästeamet tuletab meelde, alati on oluline järgida tuleohutuse nõudeid. Aiandusühistu territooriumil peaksid olema konkreetsed aadressid ning teede laius ühistu territooriumil peaks olema piisavalt lai, et tulekahju korral oleks päästjatel võimalik kiiresti takistusteta sündmuskohale ligi pääseda. Peale selle, peab olema tagatud juurdepääs veevõtukohtadele ning kahe hoone vaheline kaugus peab olema vähemalt 8 meetrit, et tule levimine ühelt hoonelt teisele oleks vähem tõenäoline. Kui see pole võimalik, siis tuleb majaseinad lahendada tuletõkkeseintega või ehitada hoonete vahele tulemüür.