Õppijatel räägitakse, kuidas koostada isiklikku karjääriplaani, mis on efektiivne enese- ja ajajuhtimine, kuidas püstitada eesmärke ja teha otsuseid, millised on tulemusliku töö otsimise võtted ja strateegia, millised on töösuhte vormistamise õiguslikud aspektid, millised on kvalifikatsiooninõuded erinevates töökohtades, kuidas kohaneda ja toetada ennast uues töökohas.

Suurt tähelepanu pööratakse elukestva õpe teemale: kursuse kava sisaldab ka tutvumist regionaalsete kutseharidusasutustega, kes pakuvad täiskasvanutele täienduskoolituste või ümberõppe võimalusi.

Lähemal ajal korraldatakse üks kursus Jõhvis, järgmisel aastal aga kavandatakse pakkuda koolitust kokku enam 100le inimesele Sillamäel, Rakveres, Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Valgas. Kursused on tasuta ja kättesaadavad kõigile soovijatele, kes ei pea ilmtingimata olema Töötukassas arvesse võetud inimesed.

Koolituse õppekeel on vene keel ning lõpetajad saavad Tartu Ülikooli täiendusõppeprogrammi lõputunnistuse. Lisainformatsiooni saab TÜ Narva kolledžist telefonil 35 61985. Projekti rahastab Euroopa Sotsiaalfond.